Kratochvíl, Krejčí a Janošek nominováni do reprezentace

Kratochvíl, Krejčí a Janošek nominováni do reprezentace

B r n o - Zbrojováci Miloš Kratochvíl a Ladislav Krejčí byli nominováni do reprezentačních výběrů pro nadcházející kvalifikační boje. Kratochvíl se s týmem U21 postaví San Marinu a Moldavsku, Krejčí zamíří s výběrem U19 na kvalifikační turnaj do Lucemburska.

V obou případech jde o účast na evropském šampionátu. Celkově zamíří během reprezentační přestávky na různé akce jedenáct Zbrojováků (o účasti Jambora s Endlem na jihoamerickém šampionátu U15 jsme již psali), tři z nich patří do kádru "áčka". Další Zbrojováci jsou mezi náhradníky.

Miloše Kratochvíla a jeho spoluhráče nejprve čeká duel proti San Marinu, hraje se v Ústí nad Labem (11. listopadu, 15:30). Lvíčata pak odcestují do Moldavska, kde se 14. listopadu utkají s domácím celkem. Lavičkův výběr potřebuje rozšířit své bodové konto, aby si zachoval naději na postup.

"Devatenáctku" čeká první fáze kvalifikace na EURO. Spolu s Ladislavem Krejčím vyrazí do Lucemburska i Antonín Růsek, aktuálně hostující ve Znojmě. Národní tým se postupně utká s Arménií (8. listopadu), domácím Lucemburskem (11. listopadu) a Skotskem (14. listopadu). Mezi náhradníky jsou další hráči Zbrojovky Martin Zikl a Dominik Kříž.

Pozvánky do týmu U20 se dočkal Dominik Janošek. Výběr trenéra Krejčího čeká v rámci U20 Elite Tournament utkání ve Švýcarsku (13. listopadu, 18:00). Mezi náhradníky figuruje David Gáč. A také Jakub Kučera, který je na hostování ve Vítkovicích.

Také v týmu U16 budeme mít zastoupení, a to v podobě dvojice Antonín Svoboda - Adam Stejskal. Na lavičce pak po boku kouče Kotala usedne Pavel Šustr. "Šestnáctka" absolvuje atraktivní dvojzápas s Německem, hraje se 9. listopadu v Táboře a 11. listopadu ve Vlašimi.

V mužstvu U18, které se vydá na turnaj do Španělska, nechybí obránce Tomáš Chyla.

Výběr U17 absolvuje ve dnech 13. až 16. listopadu tréninkový kemp v Písku. V jeho rámci jej čeká přípravné utkání s dorostem Dukly (středa 15. listopadu). V nominaci jsou i Zbrojováci Vojta Šmíd, Šimon Žalud a Kvido Formánek, jako asistent trenéra pak mužstvo vede Valdemar Horváth. Mezi náhradníky figuruje Claude Lhotecký.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...