Trenér Pivarník před utkáním s Duklou

Trenér Pivarník před utkáním s Duklou

B r n o - Na Zbrojovku čeká v sobotu dvanáctý letošní zápas - od 17 hodin hostí na Srbské pražskou Duklu. Trenér Roman Pivarník věří, že tým naváže na předcházející domácí výhru se Slováckem.

Při svém nástupu do funkce si Pivarník vytkl cíl získat na podzim šestnáct bodů. Nyní jich má Zbrojovka sedm. "Není jednoduché vyhrát každý domácí zápas, ale pokusíme se o to - jsou to hratelní soupeři. Potřebujeme podat minimálně tak kompaktní výkon, jako se Slováckem, možná ještě víc sebevědomější. Víme, kde má Dukla slabiny a na co se zaměříme. Stejně, jako to vědí oni o nás," pousmál se kouč.

Nově složený realizační tým má za sebou zhruba měsíc, což už je dostatečně dlouhá doba na to, aby se mohl pustit do nácviku složitějších situací. "Začali jsme širokou škálou, postupně se začínáme věnovat víc detailům, rozšiřujeme třeba počet signálů u ofenzivních standardek. Hráči k tomu přistupují velmi dobře, vidím velkou koncentraci," pokračuje kouč, který nezastírá, že inspiraci čerpá i od Karla Brücknera. "Zažil jsem to sám na sobě, když jsem pod ním poprvé trénoval. Do té doby se kopl balon a běhalo se, on to propracoval. Byla to obrovská škola."

V týdnu před utkáním s Duklou se tým pochopitelně ještě vrátil i k předcházejícímu duelu v Plzni. "Náš blok tam nebyl tak kompaktní, jak by měl být. Rozbor trval tentokrát skoro hodinu. Než sledovat cizí velké týmy, je lepší se učit na svých chybách. Lidé je třeba nevidí, já jich vidím dost," řekl Pivarník, kterému sestřihy po konzultaci chystá asistent Tomáš Trucha. "Chyby ke sportu patří, rozlišuju mezi individuální a systémovou. Ta individuální se, zejména v obraně, může stát. Důležité je, aby se neopakovala."

Co se týče sestavy pro zápas, na marodce zůstává nadále Jakub Šural - do kádru se naopak vrací vykartovaný Polák a Kratochvíl. Trenérovi se tak nabízí více variant, jak poskládat záložní řadu. "Je ještě brzy na to být konkrétnější, ke změnám může dojít. Trénujeme s více hráči a variant je víc," zakončil Pivarník.

další články

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...