Startuje desátý ročník Memoriálu Františka Harašty

Startuje desátý ročník Memoriálu Františka Harašty

Jubilejní desátý ročník turnaje mládežnických týmů budou opět hostit Rosice a Zbýšov. Výkop prvního duelu je naplánován na 25. července v 9 hodin, o den později v 17:30 udělá slavnostní tečku za celým programem korunování vítěze.

V minulém ročníku skončili hráči Brna druzí, když ve finále podlehli Olomouci. Své zástupce vyšle Zbrojovka do boje i letos, její mladší dorostenci se v rosické základní skupině utkají postupně v 10:35 s výběrem Čech (U-15), v 15:30 s Hradcem Králové a ve čtvrtek v 9:00 se Slováckem. Nemine je ani čtvrtý duel o umístění s někým ze čtveřice Slavia Praha, Baník Ostrava, České Budějovice a U-15 výběr Moravy, což jsou týmy, které budou zápolit ve zbýšovské skupině.

Druhé a čtvrté týmy skupin se utkají o umístění právě ve Zbýšově (ve 14:00 je výkop zápasu o sedmé místo, v 15:10 startuje duel o bronz). Mužstva ze třetích příček odehrají boj o celkové páté místo v Rosicích ve 14:30, v 16:15 se tamtéž na závěr střetnou vítězové skupin o prvenství. Bezprostředně po skončení finále proběhne i slavnostní zakončení turnaje.

Hrací doba je stanovena na 2 x 25 minut (s desetiminutovou přestávkou). V případě nerozhodných výsledků v zápasech o umístění rozhodnou o vítězi atraktivní penalty.

František Harašta, jehož jméno turnaj nese, byl dlouholetým funkcionářem brněnského fotbalového klubu. S prvoligovými dorostenci získal pětkrát titul mistra republiky. Zejména však proslul tím, kolik talentů dokázal objevit pro brněnský a český fotbal.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...