Petr Čuhel: Soustředění splnilo účel, jediným negativem jsou zranění

Petr Čuhel: Soustředění splnilo účel, jediným negativem jsou zranění

Ze slunného pobřeží Středozemního moře do čerstvě zasněženého Brna - lehce krušný návrat do středoevropské reality čekal v neděli 10. února na fotbalisty Zbrojovky. Soustředění v Turecku je minulostí. Na to, co přineslo, jsme se zeptali trenéra Čuhela.

"V první řadě je nutno říci, že splnilo účel. Trénovali jsme na kvalitních površích a schopnosti otestovali v duelech se silnými soupeři," shrnul v krátkosti.

Jak by zhodnotil jednotlivé zápasy? "Ze všech jsme si něco odnesli, všechny nám ale ukázaly i slabiny, například často skloňované neproměňování šancí. Osobně řadím asi nejvýš ten první zápas s korejským soupeřem," rozhovořil se trenér.

Nedílnou součástí podobných akcí je i tmelení kolektivu. "Noví hráči s námi byli po celou dobu, takže i v tomto bylo soustředění přínosné. Tyto aspekty nelze podceňovat, pro naši hru je kolektivní zápal nesmírně důležitý," souhlasí Čuhel.

Ten zatím neví, jak se jeho svěřenci vyrovnali s přechodem do zimní brněnské reality. "Včera (v neděli - pozn. red.) měli hráči volno, uvidíme se až dnes. Problém vidím v tom, že pravděpodobně nebudeme moci trénovat na přírodní trávě, což znamená dočasný návrat na umělku. Se změnou počasí by se hráči měli vyrovnat," komentuje.

Bohužel, turecká anabáze přinesla i jednu negativní věc. Zranění lehce "pročistila" pravou stranu brněnského týmu. Mimo hru jsou Pašek a Frejlach, dlouhodobě pak Král. "To je samozřejmě nepříjemné. Doufáme, že Pašek se dá do pořádku co nejdříve, u Frejlacha zjistíme více po vyšetření, které nejspíše proběhne zítra," věří Čuhel, že do prvního ligového utkání (25. února s Plzní) se problémy vyřeší. David Pašek tak jako tak do zmíněného duelu nezasáhne, nasbíral na podzim čtyři žluté karty.

Pro použití na pravé straně se nabízí univerzál Hyčka. "To je jedna z variant, Hyčka může hrát na obou stranách. Nechci každopádně předjímat, do startu soutěže se ještě může hodně věcí změnit," přemítá kouč, který se pro duel s Plzní musí vyrovnat i s několika dalšími karetními absencemi - chybět bude kromě Paška i Mezlík, Pernica a Fall (kterého v přípravě také sužují zdravotní problémy).

Jeho svěřence ještě čeká generálka na ligu, utkání ve Wroclawi (sobota 16. února). "Měli bychom hrát na přírodní trávě, sestava už by z 90 procent měla odpovídat té pro úvodní jarní kolo. Snad se nám už další zdravotní komplikace vyhnou," předesílá kouč. Do Polska tým odcestuje již v pátek, tedy den před utkáním. Nejbližší soupeř Brna se mimochodem v přípravě utkal i s Plzní, které podlehl 0:1.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....