U19: Zbrojovka zdolala Opavu a bodově dotáhla vedoucí Spartu

U19: Zbrojovka zdolala Opavu a bodově dotáhla vedoucí Spartu

B r n o - Dorostenci Zbrojovky splnili v dnešním utkání roli favorita a porazili poslední Opavu 3:1. O výhře rozhodly dvě branky ve druhé půli. Brňané se bodově dotáhli na vedoucí Spartu, se kterou mají i stejný rozdíl ve skóre.

Zbrojovka byla před utkáním druhá s dvaceti body, zatímco Opava se bez bodu krčila na poslední příčce. Jenže - podobné zápasy bývají často ošidné a přesvědčila se o tom i Zbrojovka. Pět minut před pauzou se totiž Slezané dostali po precizně zahraném přímém kopu do vedení.

Domácí tým naštěstí dokázal odpovědět ještě do pauzy. Doubravského centr si srazil do vlastní brány Štefka a do kabin se tak na Srbské šlo za stavu 1:1.

Po změně stran se přece jen prosadil favorit utkání. Vítěznou branku obstaral čtvrthodinu před koncem po průniku do vápna Martin Zikl, pro něhož to byl jedenáctý letošní gól. Za další čtyři minuty pak přidal na výsledek pojistku Ondřej Pachlopník.

Zbrojovka tak má po devíti odehraných zápasech na kontě 23 bodů - stejně jako vedoucí Sparta, která po penaltách podlehla Hradci. Oba týmy mají i stejný rozdíl ve skóre, Spartu drží na první příčce jen vyšší počet vstřelených gólů. Pikantní souboj lídrů tabulky je na programu už 14. října, kdy se Brňané vypraví na Spartu. Ještě předtím se představí v Hradci.

Trenéři Šustr a Borák: "Přestože jsme si vytvořili trvalý tlak a soupeře jsme přehrávali, nedokázali jsme naši převahu zúročit a vstřelit branku. Soupeř hrozil hlavně z rychlých protiútoků po našich chybách a po jedné z nich šel do vedení. Nám se podařilo do poločasu vyrovnat a i když jsme několik dalších šancí nevyužili, nakonec jsme rozhodující branku vstřelili a zápas zlomili."

U19: Zbrojovka zdolala Opavu a bodově dotáhla vedoucí Spartu
30.09.2017 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka zdolala Opavu a bodově dotáhla vedoucí...

B r n o - Dorostenci Zbrojovky splnili v dnešním utkání roli favorita a porazili poslední Opavu...