Zbrojovka míří do Edenu, v neděli vyzve od 18 hodin Slavii

Zbrojovka míří do Edenu, v neděli vyzve od 18 hodin Slavii

B r n o – V 9. kole HET ligy čeká na Zbrojovku hodně náročný test. Brňané se v neděli 1. října představí na hřišti pražské Slavie, jednoho z aspirantů na titul. Hraje se od 18 hodin, duel přenáší O2 Sport. Co k utkání řekl trenér Dostálek?

Zatímco Slavii patří v tabulce třetí pozice, Brňané jsou po prohře v Karviné poslední. Papírově jsou tedy role rozdány jasně. „V podobných případech se hojně používá klišé, že není co ztratit. Postavení je pro nás složité, rádi bychom ale zápas vybojovali s úspěchem a se ctí,“ přeje si trenér Richard Dostálek.

Duel na Slavii patří k těm, na které se snadno hledá motivace. „Budeme hrát na nejmodernějším stadionu ve výborné atmosféře, to je pro hráče velká výzva. Mohou se ukázat, budou bojovat za Brno i za sebe, protože pokud takový zápas zvládnou, bude to znamenat plusový bod v jejich budoucí kariéře, pokračoval Dostálek.

A propos, atmosféra. Nemůže to být zejména pro mladší hráče až svazující? „V týdnu jsme se o tom bavili a mluvili o tom. Slavii viděli na podzim v televizi několikrát, ta samotná realita na hřišti pak samozřejmě může pro někoho být překvapující, ale snažíme se hráče na to připravit,“ potvrdil kouč.

Vzájemné zápasy? Dařilo se oběma soupeřům

Sám na Slavii dlouho působil, otázky na podobné téma tedy před vzájemnými zápasy vždycky přicházejí. „Já už ale odděluju hráčskou a trenérskou kariéru. Je pravda, že jsem ve Slavii nějakou dobu byl a něco tam odehrál, teď je ale přede mnou výzva v podobě dalšího zápasu, v němž toužíme uspět,“ zopakoval.

V jaké sestavě Brňané do duelu nastoupí? Jisté je, že chybět bude dlouhodobě zraněný Šural (v pondělí podstoupí operaci) a gólman Melichárek, který obdržel jednozápasový distanc za vyloučení v předchozím kole. „Trochu s tím zase bojujeme, nemoci a zranění se nás nechtějí pustit. Ještě nás čeká sobotní trénink, po něm bude jasněji. K utkání tentokrát vyrážíme až v neděli, po dopoledním rozcvičení se přesuneme ku Praze, kde nás čeká oběd, odpočinek a příprava na samotné utkání,“ prozradil kouč, že mužstvo tentokrát nebude v dějišti zápasu nocovat.

Vzájemné zápasy obou týmů vyznívají v poslední době pro Slavii, která třikrát za sebou vyhrála. Předtím se zase dařilo Brňanům, kteří zvítězili čtyřikrát v řadě a jednou se jim povedlo díky výhře 3:1 vyplenit i Eden.

V reprezentační přestávce proti Vítkovicím

V nadcházející reprezentační pauze se Zbrojovka nudit nebude. Tréninkový plán je hodně nabitý a na programu je znovu i přípravné utkání. Zbrojovka změří síly s druholigovými Vítkovicemi, v jejichž kádru hostuje i Jakub Kučera. Hrát se bude v pátek 6. října v 10:30 na Srbské, vstup je volný.

"Chtěli jsme zápasovou zátěž v podobě utkání s druholigovým týmem. Hráči, kteří do pátečního duelu nezasáhnou, pak absolvují v sobotu modelovaný zápas s juniorkou," doplnil Dostálek.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...