David Gáč: Šance si vážím, bohužel to neskončilo dobrým výsledkem

David Gáč: Šance si vážím, bohužel to neskončilo dobrým výsledkem

B r n o - Před dvěma týdny si David Gáč připsal první ligový start, v neděli pak nastoupil poprvé v základní sestavě. A mnoho nechybělo, aby si rovnou mohl odškrtnout i premiérový gól, který by znamenal remízu.

"Míč se ke mně ve vápně se štěstím odrazil, dobře jsem ho trefil, ale bohužel se mi nepovedlo střelu lépe umístit. Gólman výborně zareagoval a míč vyrazil," líčí Gáč moment ze závěru utkání v Karviné.

Případný gól by pravděpodobně znamenal remízu, takhle David na první body stále čeká. "V úvodu utkání jsme byli lepším týmem, pak jsme bohužel dostali gól ze standardky. Po sporné penaltě a vyloučení to bylo těžké, i když na druhou stranu nás to vyloučení nakoplo. Bojovali jsme až do konce a snažili se s tím něco udělat, bohužel se to nepovedlo," hodnotil devatenáctiletý stoper zápas.

To, že nastoupil do základní sestavy, bylo pro mnohé překvapením. "Sám jsem se to se stoprocentní pravděpodobností dozvěděl až v neděli. Nervozita se mnou ale necloumala, těšil jsem se. Vážím si toho, že jsem dostal další šanci, ale neskončilo to bohužel dobrým výsledkem," mrzelo Davida.

Ve druhé půli sledoval talentovaný stoper zblízka i dva kritické momenty. Nejprve penalta, chvilku poté vyloučení gólmana Melichárka. Ten se dostal do tvrdého presu dvojice soupeřů, po Hoškovi se ohnal a putoval do kabin. Ostatní hráči si tam pak se soupeři ještě leccos vyříkávali. "Celý ten zápas byl tvrdý, hodně vyhecovaný. Šlo o hodně," uzavřel Gáč.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...