Trenér Dostálek hodnotí utkání v Karviné

Trenér Dostálek hodnotí utkání v Karviné

B r n o - Osmý letošní zápas, šestá prohra a opětovný pád na poslední příčku. Takový je rezultát po nedělní bitvě v Karviné, ačkoliv začátek utkání nasvědčoval opačnému scénáři.

Zbrojovka se totiž na hřišti tabulkového souseda dostala záhy do vedení. "Utkání se vyvíjelo v náš prospěch, myslím, že po vstřelené brance jsme kontrolovali hru. Bohužel jsme se nevyvarovali chyb, po kterých následovaly standardní situace a Karviná nás dokázala potrestat," hodnotil duel trenér Dostálek.

Výsledná prohra postavila Zbrojovka do velmi nelichotivé pozice. "Situace byla stejná pro nás i pro domácí. Jeli jsme do Karviné s tím, že nechceme prohrát, viděli jsme tabulku. Tím, že jsme prohráli, nám ostatní uskočí a situace je pro nás velmi špatná, složitá. Musíme najít způsob, jak se z ní dostat," pokračoval kouč.

Ten učinil před utkáním oproti minulému kolu tři změny v základní sestavě. Dvě se s ohledem na průběh duelu s Libercem tak trochu očekávaly - v základu se objevili Škoda a Fortes. Ovšem přítomnost devatenáctiletého stopera Davida Gáče byla pro mnohé překvapením. "Už v průběhu týdne jsem o tom byl přesvědčený. Odehrál dobrý zápas, důležité je, že mu pomohlo mužstvo. On to svým výkonem mužstvu vrátil a je jen na něm, jak bude pokračovat," řekl Dostálek na adresu mladého zadáka, který dokonce mohl v samém závěru srovnat.

Ligový debut Pavla Halousky

Zatímco David Gáč si už před nedělí jeden ligový zápas do statistik připsal, absolutním debutantem se stal gólman Pavel Halouska. "Při dlouhých kopech na něm byla trochu znát nervozita, ale zneškodnil šanci i střelu z dálky. Pro něj platí to stejné, co pro Davida. Bude záležet na tom, jak bude pracovat a jak se k tomu postaví. Takové situace ve fotbale nastanou, v dalším kole si určitě zachytá. Záleží to jen na něm," zmínil kouč fakt, že vyloučenou jedničku Melichárka čeká zatím nejasný zápasový distanc.

Sám Dušan se po utkání v kabině spoluhráčům omluvil, Dostálek se ovšem krátce po skončení utkání k inkriminovanému momentu vyjádřil jen stručně. "Všichni, co jsme fotbal hráli, se do té situace dokážeme vžít. Dušan je velmi zkušený hráč, který si krátce po faulu hlídal svoje zdraví a předpokládám, že v ten moment byl podrážděný a reagoval na to, co se stalo pár vteřin předtím," přidal svůj úhel pohledu.

Poslední dotaz pak mířil na další klíčový moment utkání - penaltu. "Z mého pohledu si hráč Karviné dal balon výborně do šestnáctky, viděl jsem tam nohu hráče v červeném, myslím, že to byl náš Fortes. Jen mi přišlo, že ten pád přišel o dost později, než samotný zákrok. Rozhodčí byl blízko a přišlo mi, že v první moment se rozhodl penaltu nepískat. Jestli pak došlo k nějaké poradě s kolegy, to netuším, nakonec se ale rozhodl písknout," popisoval své dojmy z lavičky.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...