Rychlý gól na body nestačil, o porážce v Karviné rozhodla sporná penalta

Rychlý gól na body nestačil, o porážce v Karviné rozhodla sporná penalta

K A R V I N Á - V rámci osmého kola zajížděla Zbrojovka do Karviné. Brňané šli na půdě MFK do vedení již v osmé minutě, ale ještě v první půli se Karviné podařilo srovnat. Po změně stran se domácím povedlo po sporné penaltě uzmout vedení. Zbrojovka pak i v deseti bojovala o vyrovnání, ale ani tentokrát to k bodovému zisku nevedlo.

Do utkání nastoupil poprvé v základní sestavě stoper David Gáč, na hrotu se objevil Škoda a na pravém kraji zálohy Fortes. Do první zajímavější šance se dostal domácí Lischka, hlavičkoval ale přímo do Melichárka.

Domácí tak z první střely na branku nevytěžili nic, naopak Zbrojovka z ní získala maximum možného. Volný kop ve středu pole zahrál Pilík směrem do vápna. Na pravé straně vápna prodloužil jeho centr Pavlík a po jeho pasu uklidil míč do sítě Michal Škoda, který se tak prosadil poprvé od návratu z Norska.

Navýšit vedení Zbrojovky mohl Fortes, jenž se octnul v dobré pozici po pasu od Lutonského. Rána brněnského hráče donutila Berkovce k zákroku, ale brankou neskončila. Poté musel několik ošemetných situací řešit Melichárek. Po jedné z šancí vybojovala Karviná rohový kop, z něhož udeřila. Letić poslal míč do vápna a ten propadl na malé vápno před Erica Ramíreze, jenž dostal míč do branky.

Brňané si mohli vzít po akci Lutonského se Škodou vedení zpět, ale střelu druhého jmenovaného tečoval jeden z bránících hráčů na rohový kop. Krásná kolmice na Lutonského zase měla vadu v podobě těsného ofsajdu. Brněnský brankář musel být v pozoru o chvíli později, kdy se u pomezní čáry dobře zorientoval Janečka a poslal míč na Remírezovi. Venezuelský forvard míč netrefil zcela dle představ a přestřelil branku Melichárka. Poločasový výsledek tak činil nerozhodné skóre 1:1.

Na začátku druhé půle dvakrát zahrozil Čolić, který nejprve nebezpečně centroval, s jeho centrem si poradil Melichárek, jenž míč vyboxoval. Vzápětí se Čolić opřel do míče z úhlu, ale poslal jej vedle. Oba celky pokračovaly v tvrdé hře a sudí kartami nešetřil. Po faulu na Škodu, musel ukázat žlutý kartónek domácímu Lischkovi. O chvíli později musel rozhodčí Pechanec řešit závažnější situaci. Moravec si to namířil po levé straně skrz vápno a po lehkém střetu s hostujícím Fortesem se velmi ochotně poroučel k zemi. Poněkud opožděný hvizd rozhodčího znamenal jediné – penalta.

Ještě před její exekucí si vysloužil žlutou kartu kapitán Zbrojovky Melichárek, za protesty. K pokutovému kopu se postavil Lukáš Budinský a střelou do pravé poloviny branky posunul ukazatel skóre na straně domácích na číslo 2. O chvíli později to vypadalo pro Zbrojovku velmi špatně. Po centru z rohového kopu se dostali Melichárek do pře s jedním z domácích hráčů a po jeho sražení k zemi obdržel červenou kartu. Do hry tak musel brankář Halouska.

Ligový debutant musel řešit první vážnější šanci v čtyřiasedmdesáté minutě, kdy Štěpanovský nabil Budínskému, jenž přenechal Panákovi. Jeho střela protáhla brněnského náhradníka, který si dokázal poradit. O dvě minuty později mohla Karviná vést o dvě branky. Budínského ránu vyrazil Halouska pouze před sebe, odkud posunul Ramírez míč Štěpanovskému, který stál, bohužel pro domácí, v ofsajdu a jeho branka tak platit nemohla.

Dalším kdo ohrožoval Halousku byl domácí Janečka, ale svůj brejk zakončil pouze lobem, jímž přehodil i branku. I Zbrojovka si dokázala vytvořit zajímavou šanci. Po výborném obranném zákroku se k míči dostal Vraštil, jenž založil útočnou akci. Již zmíněnou akci zakončoval Michal Škoda, ale v rozhodující chvíli mu do střely vstoupil Moravec a jeho ránu zablokoval. V závěru duelu se Zbrojovka hnala za vyrovnáním e nebylo k němu daleko. Po nákopu Halousky se k míči dostal Gáč, ale zblízka nepřekonal výborně chytajícího Berkovce. Zbrojovka tak prohrává na půdě Karviné 2:1.

David Gáč: Šance si vážím, bohužel to neskončilo dobrým výsledkem
26.09.2017 | Martin Lísal

David Gáč: Šance si vážím, bohužel to neskončilo...

B r n o - Před dvěma týdny si David Gáč připsal první ligový start, v neděli pak nastoupil poprvé v...
Trenér Dostálek hodnotí utkání v Karviné
24.09.2017 | Martin Lísal

Trenér Dostálek hodnotí utkání v Karviné

B r n o - Osmý letošní zápas, šestá prohra a opětovný pád na poslední příčku. Takový je rezultát po...
PREVIEW: Zbrojovku čeká nedělní utkání v Karviné
21.09.2017 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovku čeká nedělní utkání v Karviné

B r n o - Nejvyšší soutěž pokračuje o víkendu osmým kolem, Zbrojovka se představí v neděli 23. září...