VIDEO: Trenér Dostálek hodnotí utkání s Libercem

VIDEO: Trenér Dostálek hodnotí utkání s Libercem

B r n o - Jeden gól na body nestačil. Brňané v utkání 7. kola podlehli doma Liberci 1:2 a se čtyřmi body zůstávají poslední. Utkání hodnotil na pozápasové tiskovce trenér Richard Dostálek.

"Na soupeře jsme byli připravení, bohužel vlastní branka v prvním poločase nás dostala do kolen a trvalo nám celý poločas, než jsme se z toho dokázali vzpamatovat. Do druhé půle jsme zmobilizovali síly a po dvou střídáních do ní vstoupili aktivněji, nadřeli jsme se na vyrovnávací branku. Pak se hrálo nahoru dolů, přišly šance na obou stranách. A zatímco my neproměnili, soupeř dal gól a tím zápas zlomil," shrnul Dostálek průběh duelu.

Inkasovaný gól v osmé minutě utkání měl na psychiku hráčů velký vliv. "Když se daří a vyhráváte, jste v jiné pozici, necítíte únavu. V naší situaci naopak je každý souboj bolestivý, kluci to mají v hlavách a fotbal se jim nehraje jednoduše," přiblížil Dostálek rozpoložení hráčů po smolném momentu. "Bohužel u tak zkušeného hráče by nemělo docházet k takovému momentu, jaký nastal. Situace se dala vyřešit lépe a nás to bohužel stálo body."

Zlepšený výkon po změně stran přinesl vyrovnání, druhý gól ale bohužel Zbrojováci nepřidali. "V takový moment není důležité zvyšovat hlas, hráči sami věděli, že nehráli dobře. O pauze jsme si spíš oprášili nějaké posuny, aby lépe fungovala organizace defenzivní činnosti. Střídající hráči přinesli větší důraz, chuť porvat se o výsledek, odměnou byl vyrovnávací gól," pokračoval Dostálek.

Ten ještě po skončení utkání stále myslel na předcházející minuty. "Nehoní se mi hlavou nic. V tenhle moment ještě přehrávám zápas, situace, které nastaly. Nemyslím na to, co bude," odvětil na dotaz, zda už myslí na nadcházející venkovní bitvy v Karviné a na Slavii.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...