Tomáš Pilík před Libercem: Nálada je bojovná

Tomáš Pilík před Libercem: Nálada je bojovná

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky se po reprezentační pauze a prohře v Boleslavi vrátili na poslední příčku, možnost se odprazit do vyšších pater mají už zítra proti Liberci. Utkání vyhlíží také Tomáš Pilík, jeden ze zkušenějších hráčů v týmu.

Právě Tomáš byl v Boleslavi kousek od toho, aby Zbrojovku nasměroval k lepšímu výsledku, v šanci ale neuspěl. "V samotném utkání se to snažíte hodit za hlavu a koncentrujete se na hru, ale po skončení to samozřejmě dolehlo. Zápas mohl totiž vypadat úplně jinak. Bohužel jsme zvolil špatné řešení a selhal jsem. Musím říct, že jsem si nepouštěl vůbec žádné záznamy, nějakou dobu jsem na to myslel, ale teď už mám v hlavě jen Liberec a chci ten zápas zvládnout," vracel se k inkriminovanému momentu.

Vzhledem k poměrně vysokému počtu marodů nastoupil Tomáš v Boleslavi na pravé straně hřiště. "Dozvěděl jsem se to pár dní před zápasem, byl čas se na to připravit. Rok a půl jsem na tom postu nehrál, takže jsem se nějakou dobu hledal. Uprostřed je člověk víc na míči, což mi sedí přece jenom víc, ale když bude potřeba, klidně tam znovu zaskočím," pokračoval.

Sestavu pro nadcházející duel s Libercem hráči pochopitelně ještě neznají, o důležitosti zápasu ale mají jasno. "Nálada je bojovná, chceme se prezentovat stejně, jako se Spartou, a uděláme pro to maximum. Je jasné, že proti Spartě se motivace hledá snáze, ale Liberec má také kvalitní mužstvo a dobré hráče, to by nás mělo motivovat taky. Stejně jako to, že jsme poslední, což rozhodně nechceme," zdůraznil Pilík.

Jinak ale z tabulky velkou vědu nedělá. "Víme o tom, kde jsme, ale po šestém kole je ještě brzy na nějaké hlubší závěry. Je to o tom, aby se povedly dva nebo tři dobré zápasy, a jste rázem úplně jinde."

další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...