Reprezentační pauza je pryč, Zbrojovka míří do Boleslavi

Reprezentační pauza je pryč, Zbrojovka míří do Boleslavi

B r n o - Reprezentační přestávka je u konce, už zítra se znovu rozhoří ligové boje. Zbrojovka se v rámci 6. kola vypraví do Mladé Boleslavi, kde se představí v neděli 10. září v 15 hodin.

S ohledem na poměrně brzký čas výkopu zamíří zbrojovácká výprava do dějiště utkání již v sobotu. A co nás očekává? Naším soupeřem bude tým Mladé Boleslavi, který se v posledních letech pravidelně představuje v evropských pohárech a patří ke štikám soutěže.

Před sezonou by proto asi málokdo tipoval, že se ambiciózní středočeský celek ubytuje na posledním patře ligové tabulky. Mladá Boleslav má na kontě jediný bod za remízu v Karviné. Přesto (nebo právě proto) je jasné, že na Zbrojovku čeká nesmírně náročný duel, což si uvědomují i trenéři.

"Nepřísluší nám hodnotit, proč se jim vstup do sezony nevydařil. Zápasy Boleslavi jsme ale viděli a síla soupeře především směrem dopředu a ve standardních situacích je obrovská. Je to jen otázka času, kdy se ten mančaft chytne. Ještě nevyhráli, je to pro ně klíčový zápas a je tím pádem jasné, že nás čeká hodně těžká zkouška," má jasno jeden z dvojice trenérů Brna Lukáš Přerost.

Absence? Máme dost hráčů, abychom si s tím poradili

Stejně tak je při pohledu na tabulku zjevné, že ani situace Zbrojovky není komfortní. Brňané mají čtyři body a jsou čtrnáctí. "Nálada v týmu šla po výhře nad Spartou nahoru, ale jsme si vědomi, v jaké jsme situaci. Každý zápas je pro nás důležitý a musíme být nachystaní na 150 procent, abychom jej zvládli. Potřebujeme se dostat do jiné pozice," pokračuje Přerost.

Trenérský tým měl tentokrát k dispozici dva týdny na přípravu, byť část hráčů odvály reprezentační povinnosti. "Snažili jsme se navázat a pokračovat v tom, jaká byla příprava na Spartu. To znamená udržet mužstvo v tempu, důrazné, disciplinované a organizované," řekl Přerost. "V prvním týdnu byly tréninky náročné a bylo jich víc, doplnili nás hráči z juniorky," doplnil jej kolega Dostálek.

Stínem uplynulého období je zranění Jakuba Šurala. K dispozici není také vykartovaný Vraštil, Tomáš Jablonský trénuje zatím individuálně, část pátečního tréninku už absolvoval s týmem. "Není to ale nějaký zvláštní oříšek, máme dost hráčů na to, abychom si s tím poradili," věří Dostálek.

Zbrojovce se v uplynulých letech v Boleslavi příliš nedařilo, částečně to ale zlomila v minulé sezoně. Divácky atraktivní duel skončil divokou remízou 3:3, kterou zajistil v nastavení Michal Škoda.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...