VIDEO: Trenér Habanec po utkání s Bohemians

VIDEO: Trenér Habanec po utkání s Bohemians

B r n o - Po závěrečném hvizdu utkání s Bohemkou popadali hráči Zbrojovky zklamaně na trávník, přes řadu šancí se jim nepovedlo zápas dotáhnout k vítězství. Zklamání pak převládalo i při pozápasových rozhovorech.

"Utkání bylo velice bojovné a důrazné. Nejvíce hmatatelným prvkem první půle byla Dušanem chycená penalta, v tomto momentu jsem viděl pomoc mančaftu. Oproti předchozím zápasům tam nebyla pasáž, v níž bychom couvali nebo měli v podvědomí strach, v tom vidím posun. Chyběla tomu branka, zápas tak přinesl jen půlefekt. Chtěli a potřebovali jsme vyhrát, máme jen bod. Z tohoto pohledu jsme zklamaní, nikoliv však přístupem, " zahájil na tiskové konferenci kouč Habanec.

Brňané přitom měli dost příležitostí ke vstřelení branky. "Chystali jsme se na rychlou přechodovou fázi, centrované balony, zakončení. Chtěli jsme hrát směrem nahoru, ohrožovat branku soupeře, bylo z toho deset střel. Chybělo mi tak o šest centrovaných balonů víc, někdy jsme si míč zbytečně sekli. A standardní situace mohly být efektivnější," vypočítával kouč.

Vzápětí také vysekl poklonu fanouškům, kteří ve složité situaci při podmínečném uzavření stadionu Zbrojovce nesmírně pomohli. "Musím jim poděkovat, protože jsme hráli pod hrozbou uzavření zápasu a zvládli to příkladně."

Pak už následovaly dotazy přítomných novinářů. První na formu Tomáše Pilíka, který odehrál solidní utkání. "Tomášovi snahu nemůžeme upřít od prvního zápasu. Řekl bych, že dnes u něj byla přesnost výraznější. Pořád není tam, kde bychom ho potřebovali mít, ale zlepšení bylo patrné."

Další mířil na střídání a sestavu, v níž Fortese nahradil Přichystal. "Pro zápas jsme potřebovali přímočarost, při předpokládaném dobývání jsme chtěli využít Kuby Přichystala a jeho náběhových situací. V první půli měl šlápnutí na kotník, rozhodli jsme se nakonec, že to rozjezdí, ale efekt a finálka mu nevyšla a proto šel po hodině dolů. Druhé střídání nám do hry došla výška, přišel tam další útočník Škoďák. Pak už jsme nechtěli kouskovat hru a přerušovat tlak dalším střídáním."

Celkově zápas nepřinesl to, co si všichni přáli - výhru. "I tak to ale může být odraz. Dnes jsme potřebovali o dva body víc, není ale důvod vyvolávat strach. V Olomouci do toho musíme jít minimálně stejně," připomněl kouč nadcházející bitvu na hřišti olomoucké Sigmy.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...