Jsem rád, že to takto dopadlo, říká o svém přestupu Marković

Jsem rád, že to takto dopadlo, říká o svém přestupu Marković

Hodně hektické období prožívá nyní Miroslav Marković. Nejprve nejistota ohledně dalšího angažmá, pak rychlý přesun do Brna a zítra odlet do Turecka. Srbský útočník se ale snaží nedělat si z toho těžkou hlavu.

"Moc času teď opravdu není, zrovna balím. Ale na druhou stranu je to mnohem lepší než nejistota, už se to táhlo dlouho a člověk nevěděl, na čem je. Jsem rád, že to takto dopadlo," naznačuje, že i on přivítal rozetnutí gordického uzlu v podobě dlouhých jednání.

Marković se do Brna přesunuje dnes, zítra potrénuje a večer letí s týmem na soustředění do Turecka. Jak zatím probíhala jeho dosavadní příprava? "Naprosto normálně, byli jsme na soustředění v Novém Městě, snažil jsem se trénovat naplno a oprostit se od myšlenek na to, kde vlastně budu pokračovat," popisuje.

Situace, kdy se hráč připravuje s týmem a přitom ví, že tam dost možná nebude působit dál, nejsou ve fotbale až tak neobvyklé. "Trochu divné to bylo, ale říkal jsem si, že ať už budu hrát dál v Budějovicích nebo v Brně, tak přípravě musím dát v každém případě všechno, koncentrovat se naplno," odmítá, že by se situace promítla na jeho přístupu k tréninku.

Kromě balení už v Českých Budějovicích nemusí řešit nic zásadního. "Bydlení jsem vyřešil včera, nějaké drobnosti také, další věci už zvládnu z Brna. Před soustředěním se ještě budu hlásit na dopoledním tréninku a pak už pomalu letíme," potvrzuje, že nové působiště pozná spíše až po návratu.

Leccos už ale o Brnu pochopitelně ví. "Je to mladý tým s několika zkušenými hráči. Svou kvalitu má, což ukazuje počet nahraných bodů. Věřím, že právě i díky mladému kolektivu zapadnu dobře. Znám Jakuba Brabce, se kterým jsem působil na Žižkově, zbylé hráče jsem pak potkával na hřišti, v tom by problém být neměl."

Na Žižkově se minul s největší osobností Brna - Petrem Švancarou. "Vím, že tam také působil, i když přímo v týmu jsme se nepotkali, jen jako soupeři. Na případnou spolupráci s ním se těším," uzavírá třiadvacetiletý střelec, který proti Zbrojovce odehrál celé podzimní utkání (Brňané porazili Budějovice 3:1 a zmiňovaný Švancara se dvakrát trefil).

Profil Miroslava Markoviće

Z rodného Srbska zamířil Marković přes slovinský tým NK Krka do České republiky. Již v 19 letech se upsal ostravskému Baníku, ovšem za první tým odehrál jen pět zápasů, pak byl uvolněn na hostování do Vlašimi a Čáslavi.

Zatím nejlepší a gólově nejplodnější část kariéry prožil na Žižkově, kde konta soupeřů zatížil během jedné sezony sedmnácti trefami. Stal se druhým nejlepším střelcem druhé ligy, ale Žižkov jej neudržel a sáhla po něm pražská Dukla.

V jejím dresu si připsal dvě prvoligové branky, pak jej čekalo opět hostování. Nejprve v Ružomberoku, poté v Českých Budějovicích, kde se trefil třikrát (během podzimní části aktuální sezony). Nyní tedy začíná další etapa jeho kariéry.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...