Ondřej Vintr: Ligová premiéra? Nejsem typ, který by si z toho dělal hlavu

Ondřej Vintr: Ligová premiéra? Nejsem typ, který by si z toho dělal hlavu

B r n o - Dvacáté narozeniny, pak ligová premiéra. Ondřej Vintr má za sebou týden plný milníků. Ke spokojenosti měl ovšem po debutu na hřišti Zlína daleko, Zbrojovka totiž dobře rozehraný zápas ztratila.

Ondra si v utkání připsal jednu nepřesnou střelu, na své straně hřiště se bil hlavně s rychlíkem Ekpaiem. Krátce po utkání si vyčítal hlavně první inkasovaný gól. "K tomu nemělo vůbec dojít, měl jsem vystoupit a centr vůbec nemusel přijít. Přišel, byl výborný a byl z toho vlastní gól. Ten nás položil a za chvilku tam spadl druhý. Byli jsme zalezlí, přestali napadat a nechali jsme je hrát. Nedokázali jsme ten zápas zvládnout, i když jsme měli," nehledal po utkání výmluvy.

To, že nastoupí v základní sestavě, se dozvěděl pár dní před zápasem. "Věděl jsem to zhruba od čtvrtka. Nejsem ale ten typ, který by si z toho nějak dělal hlavu a přemýšlel nad tím. Když to přijde, tak to přijde. Snažil jsem se jen nachystat co nejlépe, tak jako se připravuju na každý zápas," povídal.

K tomu patřilo i důkladné studium hráčů soupeře, konkrétně Ekpaie. "Bylo dopředu dané, že na něj budu hrát, věděl jsem, že je na tom dobře rychlostně. Bylo to podobné, jako když na tréninku hrávám na Olina. Snažil jsem se hrát co nejvíc u něj, snad jsem to jakž takž zvládl."

Pár minut po skončení zápasu Ondrovi pochopitelně nebylo moc do řeči, Zbrojovka má i po druhém duelu na bodovém kontě nulu. Dvacetiletý debutant ale věří v lepší zítřky. "Je to fotbal, v dalších týdnech můžou přijít dvě, tři výhry za sebou," zakončil.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...