Zbrojovka porazila v generálce srbský OFK Bělehrad

Zbrojovka porazila v generálce srbský OFK Bělehrad

V posledním přípravném utkání před Gambrinus ligou zvítězili fotbalisté Zbrojovky v rakouském Gerersdorfu nad srbským týmem OFK Bělehrad 1:0 díky Zavadilově brance z trestného kopu.

Osmý celek posledního ročníku srbské ligy, který skončil předloni dokonce na třetí příčce za velkokluby Partizanem a Crvenou Zvezdou, byl asi nejkvalitnějším soupeřem Brňanů během rakouského soustředění. Cennou výhru zajistil z trestného kopu Pavel Zavadil po přesné trefě do šibenice. Ve druhém poločase pak navíc Švancara neproměnil penaltu po faulu na Šoljiče.

"V prvním poločase to bylo vyrovnané utkání, šance ke skórování měla obě mužstva. My jsme se ujali vedení po krásné Zavadilově brance. Soupeř se snažil po přestávce o vyrovnání, přičemž ale otevíral obranu a my jsme se tak dostali do několika nebezpečných brejků, z nichž jsme bohužel další branku už nepřidali. Jinak ale mohu být spokojený. Přestože se hrálo na podmáčeném terénu, tak jsme sehráli dobré utkání s kvalitním soupeřem," uvedl trenér Čuhel, jenž pozitivně hodnotí i celé soustředění v Rakousku. "Odehráli jsme solidně tři zápasy se silnými protivníky, kvalitně jsme potrénovali, měli jsme zajištěnu regeneraci na dobré úrovni. Věřím, že jsme na ligu dobře připraveni, ale to ukážou až soutěžní utkání, která jsou úplně jiná, protože se hraje pod mnohem větším tlakem," poznamenal Petr Čuhel.