Poslední utkání před soustředěním - Zbrojovka vyzve Baník

Poslední utkání před soustředěním - Zbrojovka vyzve Baník

Tipsport liga nabízí další atraktivní souboj - brněnská Zbrojovka se střetne v utkání o umístění s ostravským Baníkem. Duel startuje v sobotu 26. ledna v 11 hodin, hraje se tradičně v TCM Brněnské Ivanovice.

Zbrojovka do prestižního duelu určitě nepůjde v plné síle, stále ji trápí marodka, rozšířená ještě po dvojutkání s Trenčínem. Znát je i chřipková epidemie, která minulý týden skolila Martina Suse. "Sus už je v pořádku a může případně hrát, chřipku ale má Pernica, nastoupit nemůže nejspíš Halaška, Pašek a svalové problémy vyřadily už ze zápasu s Trenčínem Zavadila, snad to nebude nic vážného" vypočítává trenér Čuhel nové marody.

Stále přitom platí, že mimo hru jsou Král, Husár a Fall. "Oproti tomu Petr Švancara už by mohl do utkání naskočit. Ne na celý zápas, ale na jeho část snad ano," oznamuje alespoň jednu dobrou zprávu kouč Zbrojovky. "Jinak si vypomůžeme juniory, pro které to určitě bude další zajímavá zkušenost," doplňuje.

Volební šílenství posledních dní se ve Zbrojovce neřeší. "Hráči si odvolí dnes odpoledne, pokud chtějí, ale jinak to jde mimo nás. Pro nás je teď důležitější to, aby se hráči uzdravili. Je škoda, že na Baník nejdeme v plné síle, ale zase to je šance pro jiné, aby se předvedli," nedramatizuje Čuhel situaci.

Doufá nicméně, že se marodka vyprázdní do příští středy, kdy tým odlétá na soustředění do Turecka. "Určitě tam nikdo nepojede na výlet, odletí jen zdraví hráči. Mělo by jich být 24, z devadesáti procent už tedy máme jasno, ale musíme ještě počkat, jak se vyvine stav nemocných a zraněných," naznačuje Čuhel, že finální seznam hráčů, kteří se soustředění zúčastní, bude znám až příští týden.

Baník v přípravě

Ostrava zatím kráčí přípravou se střídavými úspěchy. V Tipsport lize porazila Frýdek - Místek a Orlovou, podlehla ovšem Karviné a Olomouci. V zatím posledním přípravném duelu porazil dvanáctý celek Gambrinus ligy druholigovou Vlašim 3:1.

Baník v zimě opustilo několik hráčů - do Boltonu zamířil Greguš, smlouva skončila Vrťovi či Badaljanovi a působit zde nebude ani gólman Buček. Do Ostravy zamířil naopak Ferenčík z Banské Bystrice a Starý ze Slovácka (oba na hostování), nově se s mužstvem připravuje i defenzivní záložník Hable.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...