Junioři po remíze se Slavií uhájili třetí místo

Junioři po remíze se Slavií uhájili třetí místo

B R N O - Juniorka Zbrojovky potřebovala k uhájení třetího místa v tabulce získat v posledním kole na domácím hřišti alespoň bod. To se jí povedlo, když Zbrojovku čtvrt hodiny před koncem poslal do vedení Marek Vintr, na jehož trefu sice dokázal záhy zareagovat Lauricella, více branek ale nepadlo a utkání skončilo remízou 1:1.

Pro oba celky poslední utkání v letošní sezóně Juniorské ligy se odehrálo na Městském fotbalovém stadiónu v Srbské ulici. Úvod patřil juniorům Zbrojovky, jejichž dvě nadějné akce ale zhatil ofsajd.

Z hostujícího týmu poprvé vystoupil směrem dopředu Prošek, který centroval z pravé strany. Na jeho míč však nikdo v modré nedosáhl, a tak domácí celou situaci ustáli. Domácí museli před uplynutím půlhodiny hry sáhnout k nucenému střídání, když zraněného Štrombacha nahradil Štohanzl. Následně si Slavie vypracovala první dvě střelecké možnosti, avšak Čermák svými pokusy pouze prověřil připraveného brankáře Záleského.

V závěru poločasu ještě jednou musel zasahovat brankář Zbrojovky, který si však s prudkou ranou u své tyče poradil. Na protější straně hledal Janošek centrem z pravé strany Vintra, ten se v době přihrávky nacházel v dalším ofsajdu. Úvodní půle branku nepřinesla a skončila 0:0.

Ve druhém poločase měl první možnost po hodině hry Vintr, který dostal nadýchaný centr na zadní tyč. Do míče se opřel z voleje, ale nasměroval jej jen do rukavic gólmana Lisy.

Třináct minut před koncem byli blízko úvodní branky slávisté, když centr Vávry našel Žežulku, jenž z blízkosti nasměroval míč jen do Záleského. Z protiútoku domácí otevřeli skóre. Skvělou akci a brejk zakončil Marek Vintr, jenž si naběhl na kolmici vzduchem po pravé straně a zakončil přesnou přízemní střelou na zadní tyč.

Hosté museli vrhnout všechny síly do útoku a za pět minut se dočkali vyrovnání. Po rohovém kopu jeden ze sešívaných vrátil míč hlavou do ohně, kde se nejrychleji vynořil střídající Mauro Lauricella a pohotovou střelou se štěstím a tečí brankáře vyrovnal.

Prakticky záhy mohli hosté vést, když se k míči dostal na malém vápně Vávra. Rychle se otočil, ale z blízkosti trefil jen brankáře domácích, který udržel naděje svého celku skvělým zákrokem. Ti měli v závěru mírný tlak, ale rozhodující branky se nedočkali, a tak se oba celky se sezónou 2016/2017 rozloučily remízou 1:1.

Juniorka také končí sezonu, od 14 hodin hostí na Srbské Slavii
28.05.2017 | Martin Lísal

Juniorka také končí sezonu, od 14 hodin hostí na...

B r n o - Také brněnští junioři mají před sebou poslední soutěžní zápas sezony. Od 14 hodin hostí...

Fotogalerie

Všechny fotografie