VIDEO: Trenér Habanec po utkání s Plzní

VIDEO: Trenér Habanec po utkání s Plzní

B r n o - Velká bitva s hořkým koncem - takový byl dnešní zápas Zbrojovky s Plzní. Zatímco domácí tým v závěru velkou šanci nevyužil, hosté ano, čímž získali výhru. Bojovný výkon Zbrojováků tedy na bodový zisk nakonec nestačil.

I tak si ale za něj hráči vysloužili potlesk zaplněných tribun. Krátce po skončení zápasu jej pak hodnotil kouč Habanec. "Prvních třicet minut pro nás bylo hodně náročných, co se týče posunu. Plzeň musela hrát na vítězství a na riziko ve hře jeden na jednoho, s tím jsme se popasovali celkem dobře. Chtěli jsme hrát blok a z něj vyrážet do brejkových situací, měli jsme i nějaké střely," hodnotil kouč první půli.

"Do druhého poločasu jsme některé věci nedotáhli do konce, zejména brejky po stranách. Ať už mluvíme třeba o gólu Kuby Řezníčka - nevím, jak to vypadalo, a nechci spekulovat. Druhá věc je pak šance Boryse Taschhyho, kdy jsme mohli jít do vedení. Nestalo se, a když jsme chtěli střídat, soupeř rychle rozehrál a ze situace, ke které by nemělo docházet, skóroval. To bohužel rozhodlo jinak remízové utkání, což nás mrzí, protože si myslím, že bod jsme si dnes zasloužili," doplnil kouč hodnocení.

K onomu plánovanému střídání Sedláka za Zavadila se kouč ještě vrátil. "Avizováno bylo, čtvrtý sudí upozorňoval hlavního, ten ale nechal situaci ještě rozehrát. Ale nemá cenu to nějak více řešit, nás spíše mrzí situace, ze které jsme mohli skórovat, než se bavit o tomhle."

Kouč Habanec čelil také dotazu, zda byl dnešní výkon nejbojovnější v sezoně. "To bych ani neřekl, i v jiných zápasech jsme bojovali. Jen proti silnému soupeři se to vždycky trochu stmelí, hustota na hřišti je vyšší. Otevřenější hra by v tomto případě byla smrt."

Poslední otázka pak směřovala k utkání na Slavii, kterým Brňané končí sezonu. "Tak jako jsme chtěli vyhrát dnes, budeme chtít vyhrát i tam. Hráčům je potřeba dnes pogratulovat k výkonu, to jsem udělal. Teď si musíme trochu odpočinout, protože zápas nás stál hodně sil. Na Slavii pojedeme jednoznačně s cílem bodovat," slíbil Habanec.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....