Fanoušci Zbrojovky oslavili 100 let klubu důstojně

Fanoušci Zbrojovky oslavili 100 let klubu důstojně

14. ledna si Zbrojovka připomíná významné výročí - 100 let od svého založení. Při této příležitosti uspořádali fanoušci z OS Zbrojováci Pochod za Lužánky, aby uctili památku klubu i nejslavnějších míst brněnské sportovní historie.

V sobotu 12. ledna se na Moravském náměstí sešla zhruba tisícovka fanoušků, mezi nimi nechyběli hráči Zbrojovky a legendy klubu - Josef Hron, Jan Klimeš a Karel Kroupa. Nedbali na silný mráz a vyrazili směrem k takřka posvátným Lužánkám.

Celý pochod, pořádaný občanským sdružením Zbrojováci, proběhl důstojně a byl zakončen na lužáneckém fotbalovém stadionu, který pamatuje i nejslavnější moment brněnské fotbalové historie - titul z roku 1978.

Na monumentálním památníku brněnské fotbalové historie definitivně na všechny dýchla nostalgie, umocněná ještě choreografií fanoušků. "Doufám, že se sem Zbrojovka jednou vrátí," neskrýval dojetí kapitán současné Zbrojovky Švancara.

Pochodu se zúčastnil i výkonný ředitel Zbrojovky Vlastimil Ostrý. "I my jsme byli překvapení účastí, došli opravdu fanoušci všech věkových kategorií, což dokazuje, že Zbrojovka stále táhne a i téma Lužánek je pro lidi živé," hodnotil fakt, že se i v mrazivém odpoledni sešlo tolik lidí.

Uctění památky klubu se podle něj povedlo. "Je třeba pochválit fanoušky z OS Zbrojováci, neboť organizaci celé akce zvládli naprosto skvěle a ichoreo na stadionu bylo působivé," nešetřil superlativy Ostrý.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...