Třetí gól beru na sebe, nehledal výmluvy Petr Pavlík

Třetí gól beru na sebe, nehledal výmluvy Petr Pavlík

B r n o - Ačkoliv i v sobotním domácím zápase s Mladou Boleslaví se Zbrojovka prezentovala sympatickým výkonem, na body bohužel nakonec nedosáhla. Utkání totiž rozhodl hostující Mebrahtu, který se trefil do černého hned třikrát. Zatímco mladoboleslavský hrdina se po zápase tetelil blahem, brněnskému stoperovi Petru Pavlíkovi zůstaly jen oči pro pláč.

Brněnská defenziva poprvé během jarní části na Srbské inkasovala, a to hned třikrát. „Všichni jsme zklamaní, protože jsme cítili, že dnes určitě máme na to bodovat,“ začal smutně nepostradatelný pilíř brněnské obrany. „První gól byl takový nijaký, druhý byl z penalty, ke které se nemůžu a ani nechci vyjádřit... A pak ten třetí, kde jsem měl ten dlouhý balón trefit a odhlavičkovat. Bohužel jsem to nedoskočil, tak to beru na sebe,“ sypal si "Holub" popel na hlavu.

Právě třetí branku Brňané inkasovali velmi rychle po rozehrávce a nabízela se tak otázka, zda za gólem nestála ztráta koncentrace celého týmu. „To ne! Třetí gól jednoznačně beru jen na sebe, nikdo jiný za něj nemůže," ještě jednou rázně odmítnul, že by na inkasovaném gólu nesl vinu ještě někdo další.

Zatímco na začátku jara v Králově Poli diváci moc gólů neviděli, nyní se v zápasech Brna s góly roztrhl pytel a ani tento pětigólový mač nebyl výjimkou. „Nic se u nás nezměnilo, všichni trénujeme pořád stejně. V některých zápasech, kde jsme udrželi vzadu nulu, jsme měli i trochu štěstí. Dnes jsme ho bohužel neměli. Oni dali více gólů, a proto dneska vyhráli,“ přidal svůj jednoduchý pohled na gólovu obrodu v brněnských utkáních.

Tři branky v brněnské síti mohly mrzet ještě o to více, že v případě výhry dnes mohla Zbrojovka slavit téměř jistou ligovou záchranu. „Na to my nehledíme. Chceme vyhrát každý zápas, který hrajeme. Na utkání v Jihlavě teď vůbec nemám myšlenky. Nejdřív si to musím srovnat v hlavě a musíme si s trenéry rozebrat dnešní zápas,“ uzavřel svoje povídání brněnský dříč.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...