VIDEO: Trenér Habanec před utkáním s Boleslaví

VIDEO: Trenér Habanec před utkáním s Boleslaví

B r n o - Na brněnskou Zbrojovku čeká druhý díl atraktivního domácího dvojboje s aspiranty na evropské poháry. Po Jablonci zamíří na Srbskou čtvrtá Mladá Boleslav. Co o utkání soudí trenér Habanec?

Středočeši mají na jaře navlas stejnou bilanci jako Zbrojovka - dvě výhry, pět remíz a jedna porážka. "Soupeř řeší dilema, jak nahradit vykartovaného Matějovského. Mají ale silný kádr a trenér má k dispozici několik variant ve vysoké kvalitě. Rozdíl mezi jejich hrou doma a venku není tak diametrální, jako v případě Jablonce, naposledy dokázali vyhrát na Dukle. Co se týče nás, budu se opakovat - chceme dále předvádět nadšení a touhu, tak jako v posledních zápasech," zahájil kouč předzápasové setkání s novináři.

Zbrojovka totiž po slibném výkonu na Spartě doma zdolala Jablonec 2:0. "Ale nechci to vztahovat jen na ty dva zápasy, předtím nám scházely jen góly. Nebudeme říkat, že se nedíváme pod sebe, obava tam pořád nějakým způsobem je. Rádi bychom se tedy tímto sobotním zápasem dostali do klidnější pozice. Je krásné vyhrát, ale hezčí je vyhrávat," usmál se kouč.

I on musí před duelem řešit otazníky v sestavě. Konkrétně bude postrádat duo Jakubů - k vykartovanému Šuralovi si na tribunu sedne i Řezníček. "Úkol zní jej nahradit, ať už změnou rozestavení, nebo kus za kus. Variant je víc, jedná se i rychlostní hráče i soubojové typy," prozradil Habanec.

Filmování? Pomůže jen trest

V případě druhého vykartovaného hráče byl konkrétnější. "Co se týče pozice beka, Lukáš Vraštil odehrál slušné utkání a splnil to, co jsme chtěli. Nebudeme nic zastírat - v tomto případě není potřeba do toho nějak zasahovat a řešíme opravdu jen ten útočný kvíz," pokračoval kouč. "Jinak na marodce zaplaťpánbůh nikoho s vážnějšími problémy nemáme - jen nějaké minibouličky, škrábance a koňary."

V závěru setkání došlo i na aktuální problematiku - přihrané pády v pokutovém území. "Z mého pohledu je to jednoduché. Problém přetrvá, pokud nebude hráč potrestán. A to citelně, třeba třízápasovým trestem, který by naštval i klub. Jestliže nebude trest pro hráče, nic se nezmění. A zdůrazňuji pro hráče - nemá až tak smysl trestat rozhodčího, který mnohdy vidí situaci z dálky, z boku, někdo mu tam přeběhne a tak dále," odpověděl Habanec. "Na druhou stranu trenéři, ať jsou odkudkoliv, určitě neučí hráče filmovat. Je to na rozhodnutí toho konkrétního hráče."

A jak by se k případné podobné situaci stavěl on sám? "Nebudu si hrát na Mirka Dušína, ale nelíbilo by se mi to. K fotbalu to nepatří. Já bych byl rád, abychom body získali výkony, kterým jsme se blížili v posledních zápasech," zakončil Habanec.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...