V úvodním utkání Tipsport ligy podlehla Zbrojovka Jihlavě 0:4

V úvodním utkání Tipsport ligy podlehla Zbrojovka Jihlavě 0:4

V úvodním klání Tipsport ligy prohrála brněnská Zbrojovka na umělé trávě v Brněnských Ivanovicích s Jihlavou 0:4. Oba týmy prostřídaly kompletní soupisky. V úvodním utkání skupiny C porazilo Slovácko Zlín. Další duely jsou na programu v sobotu 12. ledna.

Zbrojovka nastoupila do utkání bez Zavadila, Švancary, Husára či Krále. V brance naskočil od začátku Hladký a v útoku operovala dvojice Škoda - Šamánek a v obraně naskočil například Huška. Na straně Jihlavy zase chyběl například Koloušek.

Úvod do utkání patřil Brnu, které soupeři nepůjčovalo míč a diktovalo tempo hry. V obrovské šanci se ocitl Šamánek, po necelé čtvrthodině hry ale po Mezlíkově centru z malého vápna přestřelil.

Poté ovšem následovaly možnosti soupeře. Jungr sice neuspěl, ale ve 23. minutě se odražený míč dostal na nohu Vaculíka a ten přízemní ranou otevřel skóre utkání. Pak ještě Hladký vychytal Glasnoviče, ale ve 28. minutě si míč nešťastně srazil do branky Pernica a bylo to 0:2.

Ve druhé půli oba týmy prostřídaly. Jihlava nasadila kompletně novou jedenáctku, domácí obměnili sedm postů, navíc se do útoku posunul kapitán Mezlík. Snahu Zbrojovky o zvrat uťal rohový kop, po kterém se prosadil Šourek. Chvilku po rozehrávce došlo v pokutovém území Brna k faulu a pokutový kop s přehledem proměnil Karlík - 0:4.

Poté si ještě zachytal Petr, který lapil dvě šance hostujícího celku. Brno se prezentovalo pěknou ranou Glasera, v závěru se vrhlo do útoku, aby dosáhlo alespoň čestného úspěchu, ale žádná z nadějných akcí neskončila nebezpečnou střelou. První utkání zimní přípravy tak Zbrojovka nakonec ztratila poměrem 0:4.

Vázla nám organizace hry, mrzelo Mezlíka po duelu s Jihlavou
10.01.2013 | Martin Lísal

Vázla nám organizace hry, mrzelo Mezlíka po duelu s...

V prvním utkání kalendářního roku 2013 vedl Zbrojovku jako kapitán zkušený Pavel Mezlík. Jak...
Trenér Čuhel zhodnotil první zimní přípravný zápas
09.01.2013 | Martin Lísal

Trenér Čuhel zhodnotil první zimní přípravný zápas

Na úvod přípravy přišla poměrně jasná prohra Zbrojovky s Jihlavou, je tedy zřejmé, že trenér Petr...

Fotogalerie

Všechny fotografie