PREVIEW: Trenér Habanec před utkáním s Duklou

PREVIEW: Trenér Habanec před utkáním s Duklou

B r n o - Porazit Duklu a tím odčinit nedělní pohárový neúspěch na hřišti Opavy. Takový je dle slov trenéra Habance jasný a nepřekvapivý cíl Brňanů před sobotním utkáním 22. kola ePojisteni.cz ligy. Duel s pražským týmem má výkop v 17 hodin.

Svatopluk Habanec nejprve prozradil, že zejména v úvodu týdne přišel ještě na přetřes nepovedený pohárový duel. "Zápas v Opavě měl v kabině ještě dohru. Vedení to nemohlo nechat tak, že se zkrátka vypadlo a jede se dál. Nám všem vadil přístup k zápasu, v němž chtěl soupeř vyhrát víc, než my. Se šéfem jsme tak směrem k mančaftu měli debatu, jejíž konkrétní podobu si necháme pro sebe," ozřejmil kouč.

Habanec v Brně postupně vítal navrátilce z reprezentačních srazů. "Měli náročný program, v některých tréninkových jednotkách tak byli ještě pošetřeni. Nejistý je start Jablonského, který v Opavě nenastoupil kvůli odražené patě. Pavel Zavadil má lehce natažený tříselní úpon, na hostování odešel Michal Škoda. Zbytek týmu je odhodlaný předvést radikálně odlišný výkon, než byl ten v Opavě. Uděláme vše pro to, abychom v sobotu Duklu porazili," zmínil Habanec hlavní téma, které teď rezonuje kabinou.

Nic jednoduchého to ovšem nebude - Dukla dvakrát za sebou vyhrála, celkově nastřádala na jaře deset bodů a prohrála jen na Spartě. "Na Bohemce předvedla dva rozdílné poločasy. V jednom na ně platil presink, ve druhém rychlý protiútok. Jasné je, že nemůžeme nechat Duklu hrát fotbal, na to ona čeká. S tím souvisí naše bojovnost, která musí být v lepších číslech, než měla Bohemka."

Díváme se jen na sobotu

Ruku v ruce s bojovností musí jít také zlepšená produktivita, což je jasné každému, kdo se podívá na poslední výsledky Zbrojovky. V kolonce vstřelených gólů svítí třikrát nula. "Remíza pro nás nic neřeší, bod je málo. Samozřejmě to ale nebude tak, že bych v 85. minutě poslal za stavu 0:0 Dušana na standardku," zmínil Habanec, že i případný risk při honbě za výhrou musí mít své hranice. "Koncovku trénuje každý tým, ať je na tom aktuálně jakkoliv. Je potřeba mít přísnější hlas v tréninku, když někdo zakončuje jen tak ledabyle, bez snahy. Taková střela je nicotná," hovořil kouč.

Po duelu s Duklou čeká na Brňany poměrně těžký los, tím se ale Habanec znepokojovat nechce. "Už ani nepamatuju, kdy pro nás aktuální zápas nebyl nesmírně důležitý. Teď se zkrátka díváme jen na sobotu a na sedmnáctou hodinu," uzavřel.



další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...