Na souboje v lesích se těším, usmívá se Švancara

Na souboje v lesích se těším, usmívá se Švancara

3. ledna začala Brňanům zimní příprava, do které se zapojil i kapitán Švancara. Ten sice velkou část podzimu promarodil, tím spíš se už ale těší na jarní boje.

Zkušený útočník dobře ví, co jej v nejbližším období čeká. "Už je to zaběhlé, nervózní nejsem. Očekávám spíš, kdo bude v kabině nový, abych si udělal pořádek v kase a na nástěnce," usmívá se Švancara.

Kabina dozná jistých změn, kapitán ale doufá, že na kolektivu se to nepromění. "Doufám, že utvoříme opět skvělou partu a povede se nám to, co chceme. Což je atraktivní fotbal, záchrana a také bychom rádi nalákali na stadion další fanoušky. Liga je vyrovnaná a je jasné, že nechceme, aby stoleté výročí klubu skončilo naší ostudou," má jasno brněnský střelec.

Prvním hráčem, který obohatil tým trenéra Petra Čuhela (ten mimochodem dnes slaví osmačtyřicáté narozeniny), je Tomáš Frejlach. Co o něm Švancara ví? "Je to kvalitní hráč, který poslední dobou dost marodil, takže věřím, že se chopí šance. Má dobrou střelu a také umí založit hru a vyslat přihrávku za obranu, což se mi může hodit," prokazuje přehled.

Z nadcházející dřiny si, jak je jeho zvykem, tropí žerty. "Těším se na souboje v lesích, až začneme běhat, budu to jistit zezadu. Přes vánoce jsem byl nemocný, ale o váhu nemám strach," zmiňuje i noční můru některých hráčů po zimní pauze.

Zda zasáhne už příští týden do přípravných zápasů, to ještě přesně neví. "Bude záležet na doktorovi. Občas se to ještě ozve, takže uvidíme po finálním vyšetření."

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...