Trenér Habanec hodnotí pohárové utkání v Opavě

Trenér Habanec hodnotí pohárové utkání v Opavě

O p a v a - Krátce po skončení pohárového utkání Opavy se Zbrojovkou zněl z obou kabin křik. Zatímco domácí tým slavil postup do semifinále, v hostující kabině probíhala menší bouře.

Na světelné tabuli svítil výsledek 2:1, což znamenalo konec pohárové cesty brněnské Zbrojovky. A tomu odpovídalo i pozápasové hodnocení trenéra Habance. "Jsem zklamaný z nasazení hráčů. Mrzí mne, že jsme v tomto ohledu o jeden level nepřitlačili. Opava předvedla velice dobrý výkon a dá se říct, že postoupila zaslouženě," hodnotil kouč.

V brněnské sestavě chybělo z různých důvodů hned sedm hráčů. O absenci čtveřice reprezentantů se vědělo předem. Drobné šrámy doléčovali zkušení Zavadil s Polákem. "Dostali volno. Rozhodli jsme se, že vyztužíme ofenzivu, neboť jsme v minulých zápasech dávali málo branek. Teď zpětně se to jeví jako špatné rozhodnutí," uznal Habanec, kterému navíc před utkáním vypadl ze sestavy Jablonský. Levého beka trápila pata, nemělo by se ale snad jednat o nic dlouhodobějšího.

Hráči, kteří k utkání nakonec vyběhli, dokázali opanovat první půli. V té druhé ale domácí celek otočil. "Věřil jsem, že nám vstřelený gól pomůže a do druhé půle vstoupíme sebevědomě se snahou vstřelit druhou branku. To se nám navzdory šancím a přečíslením nepovedlo. Věděli jsme, že soupeř bude silný v osobních soubojích a že se jedná o fotbalový tým, žádné nakopávání. Z toho pohledu mne mrzí, že jsme nebyli lepším týmem. V kabině budu muset kárat," zakončil Habanec. Krátce poté pak došlo na v úvodu zmíněnou bouřku v kabině...

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...