VIDEO: Trenér Habanec hodnotí utkání s Bohemians

VIDEO: Trenér Habanec hodnotí utkání s Bohemians

B r n o - Zbrojováci zůstávají na jaře neporažení, potřetí v řadě neinkasovali. Tím ale výčet pozitiv končí. Po dnešním utkání s Bohemians (0:0) vládlo v brněnském táboře zklamání, což potvrdil trenér Habanec na pozápasové tiskovce.

"Ztráta bodů nás mrzí. Z utkání jsem zklamaný, neboť jsme jej nedokázali proměnit ve tři body, po kterých jsme toužili. Šli jsme za tím, nebyli jsme bohužel odměnění a nepodařilo se nám dát branku, přestože příležitosti jsme měli," mrzelo kouče. "

Zbrojovka po většinu utkání diktovala tempo hry, podruhé za sebou ale vyšla střelecky naprázdno. "Soupeř hrál od začátku v bloku, my působili celkem sebevědomě, drželi míč. Po vyloučení Bohemka přešla do ještě hlubšího bloku, my bohužel nedokázali mít víc šancí. V šestnáctce jsme byli prakticky neškodní, snad vyjma dvou situací, které zaváněly penaltou, ale to není na programu mého hodnocení," pokračoval kouč v hodnocení. "Neprosazovali jsme se po centrech, možná i proto, že pro naše rychlostní hráče je hra do plných trochu neznámou."

Ve druhé půli se urodily další šance, na skóre to ale vliv nemělo. "Hrálo se prakticky na jednu bránu, nastřelili jsme tyčku i hráče na lajně, měli jsme z toho určitě vytěžit víc. Jsou to minus dva body v tabulce pravdy, což nás mrzí, šťastný naopak může být trenér Koubek," potvrdil Habanec, že pro Brňany je bod málo. "Mluvíme tedy o nějakých 75 minutách, které se odehrály, protože gólman Fryšták sám zařídil, aby se zbylých patnáct minut nehrálo, a to bez žluté karty."

Habanec sáhl před zápasem ke dvěma personálním změnám. Že Štohanzl nahradí Šurala, to se očekávalo, kromě toho ale naskočil Tashchy místo Škody. "Michal Škoda neměl první tři zápasy jara ideální. Kolem něho a v jeho hlavě bylo hodně vzruchu, vsadili jsme na Borysovu fotbalovou nadrženost. Čekal jsem, že tím i trochu překvapíme soupeře," vysvětloval.

A co trenér říkal na fakt, že Tashchy musel předčasně do sprch? "Přemíra snahy při boji o míč vyústila ve faul. Samozřejmě by bylo lepší mít v závěru o jednoho hráče navíc, takhle naopak chyběl."

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...