PREVIEW: Trenér Habanec před utkáním s Libercem

PREVIEW: Trenér Habanec před utkáním s Libercem

B r n o - Že by snad utkání s Libercem nemělo náboj? V tomto ohledu se nikdo nemusí bát. Důležitost sobotního zápasu je zjevná už při letmém pohledu na tabulku. Uvědomují si to pochopitelně i Zbrojováci v čele s trenérem Habancem.

"Po remíze v Teplicích nás čeká Liberec, onen venku získaný bod chceme potvrdit vítězstvím. Čeká nás zdatný soupeř, jehož kádr prošel změnami, ale určitě nejsou tak oslabeni, jak je prezentováno v médiích. Kádr vhodně doplnili, což se ukázalo ve druhé půli utkání se Zlínem," zahájil Habanec předzápasové setkání s novináři.

"Musíme být na pozoru před silou soupeře. Oba týmy mohou chtít hrát fotbal, mají na to hráče. Jsem přesvědčen, že zápas bude fotbalovější, než první půle utkání Liberce se Zlínem. Důležitost zápasu je vysoká a já věřím, že nám duel ukáže další posun. Víme, že tři body potřebujeme, což budu zdůrazňovat až do soboty do šesti večer," pousmál se kouč. "Nálepku remízového krále z nás už asi nikdo nestrhne, je to velké číslo, ale potřebujeme vyhrát."


Souhrn informací k utkání

Kabina Zbrojovka aktuálně hlásí plnou sílu. "Je nás dvacet hráčů do pole a dva gólmani. Všichni nachystaní do zápasu. Máme z čeho vybírat, máme kvalitu a chceme ji prokázat. Nepříjemné je snad jen to, že musíme odčlenit čtyři hráče, může to být i zvučnější jméno. Chci ale, aby jednota myšlení byla ze strany vedení i hráčů, všichni musíme být zajedno, že touto cestou chceme jít, a že jdeme správně," věří Habanec v týmový duch.

Asi největším otazníkem v sestavě tak je případný odchod Michala Škody do Číny (psali jsme zde.). "Počítám s tím, že k dispozici bude, takových náznaků už bylo víc. Na odchod ale nachystaní případně jsme, máme tu Boryse Tashchyho ze Stuttgartu," uvedl trenér.

"Borys je vysoký, robustní hráč s dobrým krytím míče. Platný bude i v době, kdy zápas přechází do války, v té silové složce. Aktuálně je to takto. Borys tu je, Michal Škoda zatím taky. Máme dva dny do mistráku a chystáme se, jako by se nechumelilo. A co se Borysova nasazení týče, vidím to spíše na průběh utkání, pokud se s Michalem nic nestane," upřesnil Habanec.

Ten je samozřejmě plně zaměstnán myšlenkami na Liberec, krátce ale zmínil i nadcházející zápas - výjezd na Slovácko. Není divu, dlouho zde působil. "Vím, že fanoušci z OS Zbrojováci chystají autovýjezd, je na co se těšit. Oba ty zápasy jsou pro nás velice důležité a jsem přesvědčen, že tomu půjdeme naproti."



další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...