Jaro je tu! Zbrojovka míří do Teplic

Jaro je tu! Zbrojovka míří do Teplic

B r n o - Fanoušci i hráči se konečně dočkali, již tuto sobotu startuje fotbalové jaro! Bude u toho pochopitelně i Zbrojovka, která se od 15:30 představí na hřišti Teplic.

Severočeský tým odstartoval sezonu s novým trenérem Šmejkalem poměrně nenápadně - v prvních třech kolech vstřelil jediný gól, což ovšem stačilo na pět bodů. Jedním z těchto zápasů byla i bezgólová remíza v Brně.

Navzdory drobné krizi, která mužstvo potkala v září (tým prohrál v Příbrami, s Plzní a v Liberci) se Tepličtí podzimem prokousali solidně, získali 22 bodů a usadili se tak na šesté pozici. Na domovských Stínadlech se jim přitom daří méně, získali zde osm bodů, zatímco venku čtrnáct (což je v této bilanci řadí na čtvrtou pozici).

Určitá nevýhoda domácího hřiště je mimochodem jednou z výrazných charakteristik vzájemných soubojů Brna a Teplic. Z posledních čtrnácti bitev vzešel totiž jen dvakrát jako vítěz domácí tým. V listopadu 2012 zvítězily Teplice doma 2:0, v říjnu 2013 se pak po výhře 3:2 radovala Zbrojovka.

Ta se od zmíněné prohry může na severu Čech pochlubit skvostnou bilancí tří výher (pokaždé 1:0), stejně tak je ale potřeba zmínit těžkou domácí prohru 0:4. Pikantnost duelu zvyšuje také fakt, že na obou stranách budou stát borci, kteří dobře znají druhou stranu barikády. V Teplicích svého času řádil Franci Litsingi, opačným směrem zase putoval Alois Hyčka.

Duel 17. kola na hřišti Teplic sledujte v sobotu 18. února od 15:30!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...