VIDEO: Zbrojovka - Tiraspol 1:0, vítěznou generálku zařídil Škoda

VIDEO: Zbrojovka - Tiraspol 1:0, vítěznou generálku zařídil Škoda

B e l e k - Nádherný Škodův gól, první čisté konto v zimní přípravě - a vítězná generálka na ligu. Takové je resumé pátečního večera v Beleku - Zbrojovka zdolala moldavský Tiraspol 1:0.

Zbrojovka vstoupila do utkání aktivně a po osmi minutách dosáhla regulérní branky. Po Zavadilově rohovém kopu se míč dostal k Řezníčkovi, jehož ránu Koselev lapil až za čarou. Rozhodčí ale celou situaci vyhodnotil jinak a skóre se tak neměnilo.

Chvilku se zdálo, že tento moment Brňany zbrzdil v rozletu, čehož zkoušel využít Kvrzic. Jeho pokus z úhlu ale minul Melichárkovu bránu. O poznání nebezpečnější byl moment ze závěru první půle, kdy tentýž hráč po standardce v dobré pozici pálil znovu mimo. To byla také největší šance soupeře v utkání.

Zbrojovka nasadila do druhé půle Lutonského, krátce poté musel navíc odstoupit Pavlík, nahradil jej Kijanskas. První ožehavější momenty ještě patřily moldavskému celku, poté se ale Zbrojovka nadechla k náporu a ve zbytku utkání byla nebezpečnějším týmem.

Tempo zápasu postupně gradovalo a klíčový moment se urodil v 70. minutě. Polák předložil ve středu pole míč Škodovi, ten udělal dva kroky a z nějakých třiadvaceti metrů napřáhl k utěšené střele. Ta zapadla přesně k levé tyči a nádherný gól byl na světě!

Brňanů rázem bylo plné hřiště. Zejména Ashiru začal zlobit obranu soupeře. Po jeho centru Řezníček hlavou těsně minul, vzápětí zkoušel štěstí sám nigerijský záložník - taktéž ovšem mezi tyče těsně nezamířil.

Do třetice úřadoval Ashiru v 81. minutě, kdy po jeho příhře protáhl gólmana Krejčí. Chvilku poté byl po hloupém faulu na Kijanskase a druhé žluté kartě vyloučen kapitán Tiraspolu Brezovec. Soupeř ovšem - jak je v přípravě zvykem - hříšníka vystřídal a dohrál v jedenácti. Na výsledku se v závěru již nic nezměnilo, Zbrojovka tak v generálce poprvé uhájila čisté konto a zvítězila 1:0.

Škoda po generálce: Šancí si musíme vytvářet ještě víc
11.02.2017 | Martin Lísal

Škoda po generálce: Šancí si musíme vytvářet ještě víc

S i d e - Michal Škoda potvrdil i v přípravě slušnou střeleckou pohodu. Trefil se čtyřikrát,...
Zbrojovku čeká generálka s Tiraspolem, duel můžete sledovat živě na Zbrojovka TV
10.02.2017 | Martin Lísal

Zbrojovku čeká generálka s Tiraspolem, duel můžete...

S i d e - Fotbalisté Zbrojovky dnes sehrají generálku na ligu, od 15:30 SEČ se v Beleku utkají s...
Trenér Habanec po utkání s Tiraspolem
10.02.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec po utkání s Tiraspolem

B e l e k - Zbrojováci zvládli závěrečné utkání na soustředění, v generálce na ligu porazili...

Fotogalerie

Všechny fotografie