Pestrou zimní přípravu zakončí Zbrojovka tradičně v Turecku

Pestrou zimní přípravu zakončí Zbrojovka tradičně v Turecku

B r n o - Program Zbrojovky pro zimní přípravu už je takřka kompletní, zbývá doluštit poslední tajenku - soupeře pro generálku na ligu. Jasné už je také to, že Brňané po třech letech změní na soustředění v Turecku hotel.

Zatímco tři roky po sobě byl Brňanům domovem hotel Grand Park, letos dojde ke změně. Od 1. do 11. února budou hráči Zbrojovky ladit formu v azylu, který jim poskytne komplex Side Star nedaleko městečka Gündoğdu. K dispozici tam budou mít skvěle vybavený tréninkový areál nedaleko hotelu, v němž by měli sehrát i jeden z přípravných zápasů.

Výrazně komfortnější bude také regenerace. A další poměrně příjemnou změnou je fakt, že výprava zamíří do Antalye přímo z Vídně, bez přestupu v Istanbulu.

Co se soupeřů týče, nejprve přijdou na řadu ti "tuzemští", po Tipsport lize nás čeká třeba konfrontace s Trnavou, někdejším tradičním soupeřem z dob federální soutěže. Pamětníci si jistě vybaví legendární výjezd do Trnavy, na němž Zbrojovka stvrdila svůj jediný titul.

V Turecku zase narazíme na dva kluby z ruských soutěží. Nejprve to bude 4. února Terek Groznyj. Zdánlivě nenápadný čečenský tým letos prožívá skvělou sezonu, figuruje na čtvrté příčce tabulky hned za dvojicí moskevských gigantů a Petrohradem. Má tak reálnou šanci nakouknout do pohárové Evropy, kde se naposledy objevil v roce 2004.

Druhým soupeřem bude celek FC Tosno, který má také letos zatím dobře našlápnuto k velkému úspěchu. V druhé nejvyšší ruské soutěži je totiž druhý, s osmibodovým náskokem na třetí Chabarovsk. Klub, založený v roce 2008, může tedy reálně pomýšlet na první posun mezi ruskou elitu.

Podrobné profily soupeřů vám samozřejmě přineseme v samostatných článcích vždy před konkrétním utkáním. Ze zápasového programu zbývá rozřešit už jen posledního soupeře pro generálku.



další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...