VIDEO: Zbrojováci před turnajem O pohár hejtmana Jihomoravského kraje

VIDEO: Zbrojováci před turnajem O pohár hejtmana Jihomoravského kraje

B r n o - Patnáctý ročník turnaje O pohár hejtmana Jihomoravského kraje startuje již dnes! V maloměřické hale (Obřanská 13) čekají na Brňany dva zápasy, Adam Stejskal s Tondou Svobodou se již nemohou dočkat. A na předloňský ročník turnaje vzpomínají Laďa Krejčí s Tondou Růskem.

Oba tehdy v lednu 2015 byli součástí vítězného týmu, řádili zejména v semifinále, kdy vstřelili spolu s parťákem Martinem Ziklem po dvou gólech. Fragmenty z tohoto turnaje naleznete ve videopozvánce se zmíněnou dvojicí. "Máme na turnaj jen dobré vzpomínky, podařilo se nám vyhrát. Věřím, že dojde co nejvíc lidí," říká Krejčí.

Spolu s Růskem učinili od onoho ledna opravdu velký posun, aktuálně jsou součástí prvního mužstva a mají za sebou první ligové starty. "Klukům bych popřál hodně štěstí, aby se jim podařilo to, co nám, myslím, že mají velkou šanci. Tehdy jsme to dokázali vyhrát po x letech, možná jsme snad byli první," vzpomíná Růsek.

V letošním kádru ovšem nalezneme také řadu talentovaných borců. Gólman Adam Stejskal patří věkem ještě mezi žáky, za "šestnáctku" ale letos odchytal dvanáct utkánía chybět nebude ani o víkendu. "Na turnaj se moc těším, čekají nás zápasy s kvalitními soupeři. Přechod do vyšší kategorie proběhl celkem v pohodě, se staršími kluky jsem byl zvyklý hrát od žáků," usmívá se borec, který je kromě skvělých zákroků už nyní proslulý i svými útočnými výpady. "Záleží na tom, co mi soupeř dovolí, ale budu se snažit týmu co nejvíc pomoci i v útočné fázi," směje se brněnský Neuer.

Jeho parťák Tonda Svoboda je na tom podobně, také věkem náleží ještě k žákům. Se čtrnácti góly je ovšem druhým nejlepším střelcem týmu a potvrzuje tak svůj čich na góly z minulých let. A to ještě vinou zranění letos odehrál pouze deset zápasů! "Ze začátku jsem si zvykal na rychlost hry, ale už je to v pohodě. V téhle kategorii jsem ještě podobný turnaj nehrál, takže se moc těším a jsem zvědavý, jak to zvládnu já jako jednotlivec a hlavně my jako tým. Samozřejmě budeme chtít vyhrát," netají Svoboda před turnajem.

Klání startuje v maloměřické hale (Obřanská 13, zastávka MHD Obřanská - u školy) dnes ve 13 hodin a vyvrcholí zítřejším finále, vstup je zdarma. Kompletní harmonogram turnaje zde.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...