O POHÁR HEJTMANA: Prioritou je pro nás kvalita herního projevu, říká kouč Horák

O POHÁR HEJTMANA: Prioritou je pro nás kvalita herního projevu, říká kouč Horák

B r n o - Mladší dorostenci se o víkendu pustí do bojů na tradičním turnaji O pohár hejtmana Jihomoravského kraje. Z lavičky je povede trenér Vladan Horák, pro něhož to na podobném typu turnaje bude premiéra.

V minulé sezoně totiž ještě trénoval žáky, na podzim působil v roli asistenta a nyní se posunul na pozici hlavního trenéra. "Na turnaj se pochopitelně těším, stejně jako hráči. Všichni fotbalisté jsou zdravě soutěživí, takže podobné turnaje jsou vždycky zpestřením," komentoval Horák.

Jeho svěřenci si přes vánoční svátky plnili individuální plán, tento týden už se scházeli ke společným tréninkům. "Nominace už je hotová, pouze u dvou hráčů jsou otazníky. Dnes si potvrdíme, zda se na turnaj budou cítit, a hráčům nominaci oznámíme," pokračoval kouč, který má v kádru řadu mládežnických reprezentantů a talentovaných borců.

Ve skupině čeká na Brňany rakouský celek Besiktas JK Akademie Wien, ostravský Baník a Mladá Boleslav. "Tým z Vídně na turnaji hrál už loni, viděli jsme na Zbrojovka TV sestřih toho zápasu, který loňský tým vyhrál 7:2. V hale jsou podobné týmy vždycky silné, pokud jsou v psychické pohodě. S Baníkem se potkáváme v lize, ale na Boleslav jsem ještě nenarazil a pokud vím, kluci s ní taky nehráli. Obecně platí, že na týmy z Čech nenarážíme tak často, i proto jsou pro nás takovéto turnaje hodnotné," řekl Horák.

S Baníkem se jeho hráči letos utkali jednou, duel skončil remízou 3:3. Podzimní část soutěže Baník vyhrál, Zbrojovka je o bod druhá. I proto je zřejmé, že konfrontace tradičních rivalů bude mít svůj náboj. A jaké jsou cíle Brňanů pro turnaj? "Hlavním cílem je ukázat herní projev, který by měl tvář. Chceme aktivně tvořit hru a fotbalem bavit. Pokud se to podaří, doufáme, že se to odrazí i na umístění. Ale prioritou je pro nás kvalita herního projevu," zdůraznil Horák.

Jeho předchůdcům se na turnaji poměrně dařilo. Před rokem skončili Brňané třetí, předloni celý turnaj ovládli. Mužstvo tehdy táhlo trio Růsek, Krejčí, Zikl, z něhož první dva jmenovaní už naskočili do "áčka".

Podrobnosti k turnaji a harmonogram utkání zde.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...