Juniorka na závěr podzimu zdolala Plzeň 5:2

Juniorka na závěr podzimu zdolala Plzeň 5:2

B r n o - Junioři Zbrojovky se vítězně rozloučili s podzimem, poslední Plzeň porazili 5:2. Do utkání zasáhl i nigerijský záložník Prince Aggreh, který je v Brně na testech.

Dvacetiletý Aggreh je členem širšího kádru nigerijské reprezentace, zatím jediný zápas si odbyl v září 2015 (proti Nigeru odehrál poločas). Bojoval také na Africkém mistrovství národů 2016. Na turnaji, kterého se zúčastní fotbalisté z domácích ligových soutěží, naskočil do všech tří zápasů.

Ve Zbrojovce je prozatím na týdenních testech. V dnešním utkání se nezalekl umělky ani občasného sněžení a od začátku byl docela vidět. V první šanci utkání se ocitl Marek Vintr, když po nadýchaném centru za obranu pálil ve skluzu mimo. Ve 23. minutě tentýž hráč odcentroval, Prince Aggreh šel ve vápně nebojácně do souboje a byl z toho první gól, oficiálně nakonec označen jako vlastní.

Za další dvě minuty to už bylo 2:0. Tomáš Weber zakroutil rohový kop tak šikovně, že míč zapadl přímo do sítě. Podobný kousek tu v minulé sezoně předvedl Stanislav Vávra, hrající i v dnešním utkání. Po Aggrehově příhře se právě Vávra ocitl v dobré pozici, orazítkoval ale jen brankovou konstrukci.

Plzeň se vrátila do zápasu pět minut před půlí. Po rohovém kopu se míč odrazil ke Kopřivovi, který si věděl rady a snížil. Další šanci lapil Záleský, Brno tak po půli vedlo těsně 2:1.

Do druhého dějství vstoupili domácí s cílem rozhodnout, což se jim také podařilo. Vávra mířil z přímého kopu těsně vedle, v 56. minutě pak Aggreh obelstil protihráče, centrem našel Marka Vintra a ten se z voleje nemýlil.

Po hodině hry předvedl při Haškově brejku důležitý zákrok Záleský, udržel Brnu dvougólový náskok. Ten sedm minut před koncem navýšil po rychlém protiútoku Martin Zikl, pro něhož to byla první branka v Juniorské lize.

V závěru padly ještě dva góly - po standardce snížil hlavou Trešl, poslední slovo ovšem měl znovu Tomáš Weber, když zakončoval další brejk. Brňané díky výhře 5:2 přezimují na čtvrté příčce tabulky.

Fotogalerie

Všechny fotografie