PREVIEW: Zbrojovka míří do Plzně, vyzve lídra tabulky

PREVIEW: Zbrojovka míří do Plzně, vyzve lídra tabulky

B r n o - Brňany čeká o víkendu papírově nejnáročnější test podzimu - utkání na hřišti Plzně. Západočeši obhajují ligový primát, navíc aktuálně vévodí ligové tabulce. Utkání ve Štruncových sadech startuje v neděli v 18:30.

Pro Brňany tato situace není úplně nová - před měsícem takto vyzvali Mladou Boleslav, tou dobou vedoucí celek ligového pelotonu. A nedopadlo to zle, duel skončil remízou 3:3. "Věřím, že ani z Plzně nepojedeme s prázdnou. V poslední době jsme ztráceli body se slabšími celky, což nás mrzí. S těmi silnými jsme ale dokázali bojovat i bodovat," doufá Habanec, že by se něco podobného mohlo opakovat i nyní.

Je nabíledni, že to nebude nic jednoduchého. "Plzeň je mistrem a ligu vede i letos, v domácí soutěži má dobrou formu a prohrála jen jednou - v srpnu se Zlínem. Každý zápas je pro ně v uvozovkách povinné vítězství. Je jasné, že nemůžeme hrát nějaký hurá fotbal, na druhou stranu nesmíme být ani ustrašení, to by byla naše smrt," má jasno kouč.

Ten se v Plzni musí obejít bez Litsingiho s Jovanovićem, čtyři žluté karty vyřadily ze hry Šurala a reprezentační povinnosti si v týmu U18 plní Ladislav Krejčí a Antonín Růsek. Oba v Dubaji naskočili do utkání proti Spojeným arabským emirátům, přičemž Růsek jediným gólem rozhodl o výsledku.

V Plzni se Brňanům daří střídavě. Po návratu do nejvyšší soutěže zde senzačně vyhráli 3:2, rok poté remizovali 1:1. Pak přišly dvě porážky, přičemž ta loňská byla hodně těsná (1:2).

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...