VIDEO: Háky, direkty, kopy. Zbrojováci trénovali s Tomášem Hronem

VIDEO: Háky, direkty, kopy. Zbrojováci trénovali s Tomášem Hronem

B r n o - Nestává se často, že by fotbalisté obdrželi pokyn, aby prvky z tréninku pokud možno neaplikovali na hřišti. Zbrojováky to ovšem dnes potkalo. Není divu - absolvovali totiž trénink u brněnského thaiboxera Tomáše Hrona.

Myšlenka na zpestření tréninkového programu se zrodila v hlavách kouče Habance a kondičního trenéra Cacka, oba dva se s Tomášem dobře znají. Plánování nijak složité nebylo. "V podstatě šlo jen o minimalizování rizika nějakého zranění nebo úrazu. Chtěli jsme, aby se trénink věnoval spíše technickým a koordinačním věcem. Fotbalově to klukům moc nepomůže, ale vyzkouší si něco nového a vyklouznou ze stereotypu," vysvětloval Cacek, proč právě tento sport.

Jeho slova potvrdil i asistent trenéra Richard Dostálek, který s hráči trénink absolvoval. "Tento týden je dlouhý, tímto jsme si trochu vyčistili hlavu. Já tu byl tak trochu jako dozor, aby se kluci v zápalu boje nezranili. Popasovali se s tím ale dobře, techniku zvládali a k žádnému zranění nedošlo. Třeba při kopech bylo znát, že mají fotbalové návyky a trefovali se jako do míče, ale celkově to zvládli." Kromě Dostálka se tréninku zúčastnilo deset Zbrojováků, rozdělených do dvojic.

Celý program trval přes hodinu. Tomáš, který nedávno vybojoval jubilejní sté vítězství v profesionálním ringu, Zbrojováky nijak nešetřil. "Je to dobrý, ale zrychlíme to trošku, holky," hecoval je. "Osobně jsem už nějaké zkušenosti měl ještě ze školy, kde jsme boxovali v rámci výuky v tělocviku. Bylo to zajímavé zpestření, splnilo to účel a bavilo nás to. Určitě by nám nevadilo, pokud by v budoucnu došlo k pokračování," komentoval čtvrteční anabázi Radek Buchta, který trénoval ve dvojici s Matúšem Lackem.

Nechyběly samozřejmě narážky na rozdílnost obou sportů. "Říkali jsme, aby si kluci nově naučené věci nechali uvnitř v tělocvičně a nepoužívali je zítra na tréninku, nedejbože v neděli na hřišti při utkání," pousmál se Dostálek. Zúčastnění se nakonec shodli na tom, že neboxovali naposled a k tomuto typu tréninku se v budoucnu vrátí.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...