Polák po Příbrami: Z výsledku jsme všichni zklamaní

Polák po Příbrami: Z výsledku jsme všichni zklamaní

B r n o - Po zranění Pavla Zavadila teď vede Zbrojovku s kapitánskou páskou Jan Polák. Stejně tomu bylo i v utkání proti Příbrami, ve kterém domácí hráči na konci utkání ztratili tři body a oba týmy se tak nakonec rozešly s remízou a jednobodovým ziskem.

Zbrojovka letos ztrácí právě s papírově slabšími soupeři, kromě nerozhodného výsledku proti středočeskému klubu mají hráči a fanoušci na paměti i ztráty proti Jihlavě či Hradci. „Těžko říct, proč nám to proti těmto týmům nejde. Dá se říci, že jsme většinu těch zápasů vždycky dotahovali. Navíc se nám nedaří uhlídat standardky právě jako dnes,“ snažil se zkušený záložník hledat důvody, proč Brno rozdává body soupeřům z nižších pater tabulky.

V průběhu utkání navíc domácím zatrnulo i v momentě, kdy právě domácí lídr vynuceně střídal. „Měl jsem menší problém se svalem, a tak jsem nechtěl riskovat vážnější zranění a raději jsem šel ze hry,“ komentoval moment, kdy pustil na hřiště Matúše Lacka.

Vzápětí pak pokračoval v hodnocení samotného zápasu. „Z výsledku jsme všichni zklamaní. Utkání pro nás nezačalo moc dobře, penalta byla nepříjemná. Naštěstí se nám do půlky podařilo otočit, i pak jsme si vypracovali nějaké šance. Nakonec jsme se bohužel nechali zatlačit, z čehož vyplynul i roh, po kterém jsme inkasovali. Máme tedy jen bod a musíme jet dál.“

Celé utkání probíhalo v celkem nervózní atmosféře, způsobené i některými výroky rozhodčích, které především domácí hráče moc nepotěšily. „K rozhodčím se nechci vyjadřovat. I pro ně jsou tyto situace hodně těžké. Byla tam sice malá rozhodnutí, která mohla být jinak, ale od toho jsou tu jiní, aby to posoudili,“ dodal na adresu sudích.

Řeč přišla také na veselejší záležitosti, jako je třeba vedení Michala Škody v tabulce střelců. „Je to paráda, mohl mu tam padnout ještě i ten třetí. Ale jinak je samozřejmě super, že nám teď na hřišti takto pomáhá a svými góly nás podporuje, protože to potřebujeme. Zásluhu na tom má určitě i Řezňa, kterému to sice tolik nepadá, ale odvádí tam spoustu práce a dost pomáhá Michalovi,“ chválil kapitán své spoluhráče z útoku.

další články

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...
Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek

B r n o – Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního...
VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu
A-tým
14.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu

V a r n s d o r f – Ani cesta na sever Čech kýženou bodovou vzpruhu nepřinesla. Ba co víc,...