VIDEO: Trenér Habanec po utkání s Příbramí

VIDEO: Trenér Habanec po utkání s Příbramí

B r n o - A zase remíza... Zbrojovka v utkání proti poslední Příbrami vydřela v první půli obrat, v té druhé ale nedokázala přidat třetí branku a o vítězství tak nakonec přišla. Na pozápasové tiskovce byl viditelně spokojenější hostující trenér Petr Rada.

Domácí lodivod Svatopluk Habanec se naopak kabonil. "Pochopitelně je to pro nás málo, chtěli jsme vyhrát, abychom měli větší klid. To se nestalo, čekají nás už jen dva zápasy a z těch musíme udělat co nejvíce bodů, aby slovo klid mělo opravdu parametry klidu," řekl kouč, který si ještě před duelem se Středočechy přál získat šest až sedm bodů do konce podzimu.

Příčin, proč Zbrojovka z této porce dnes neukrojila významnější část, bylo dle kouče několik. "Prvních třicet minut byla hra nesmírně rozkouskovaná, nemělo to tempo. Pak jsme se do tempa dostali a otočili skóre, ve druhé půli ale rozhodly dvě věci. Nucené střídání Poláka, kterého zlobil natažený sval, a nevyužitá možnost na vstřelení třetí branky. Před druhým gólem proběhlo asi pět standardek za sebou, soupeř na ně chodil vzhledem k času a stavu v šesti, sedmi hráčích - a my udělali chybu."

Hráči na hřišti i diváci v ochozech byli některými verdikty sudích rozezleni, trenér Habanec to ale blíže komentovat nechtěl. "Nejsem si jistý, k čemu se můžu vyjadřovat a k čemu ne. Máme profesionální komisi, která zkoumá každý zápas. Mě mrzí to, že tým nevyhrál."

Pohled na výsledkovou listinu není pro fanouška Zbrojovky lichotivý. Osm remíz, zejména ty domácí s Hradcem, Jihlavou a nyní Příbramí jsou opravdu hubené. "Prvně nám chyběli hráči směrem dopředu, teď jsme je měli, ale vůbec nám dnes nešla rozehrávka, která je základem," mrzelo kouče.

Jedním z pozitivn dnešního utkání byl kromě dvougólového Škody také návrat Pavla Zavadila, alespoň na lavičku. "Chtěli jsme tam Pavla mít, aby s kabinou cítil. Připravený byl, byť ještě samozřejmě ne na nějakou delší pasáž. Jedním ze záměrů případně mohlo být nasadit jej do závěru na standardky, ale ta poslední byla přímo ušitá pro Michala Škodu," zmínil Habanec přímý kop, po jehož zahrání sudí okamžitě ukončili zápas.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...