VIDEO: Trenér Habanec před utkáním se Slavií

VIDEO: Trenér Habanec před utkáním se Slavií

B r n o - Většina ligových týmů už má za sebou třetinu soutěže, Zbrojovka ji zkompletuje tuto středu v dohrávaném utkání s pražskou Slavií. O atraktivním měření sil hovořil na předzápasové tiskovce trenér Habanec.

Ten se tradičně slovem vrátil k poslednímu zápasu na hřišti Jablonce. "Měli jsme jasný plán, který se nám podařilo splnit. Vycházeli jsme spíše z obrany a protiútoky překonávali vysokou obranu soupeře. Tři body jsou příjemný bonus a jsem za ně rád. Náhrada zraněných ofenzivních hráčů byla více než slušná a jsme tím víc natěšení na zápas se Slavií. Doufám, že díky té víkendové pozvánce přijde ještě více lidí," věří kouč, že se tribuny Srbské opět solidně zaplní.

V jaké síle Zbrojovka do utkání půjde? "Příjemnou zprávou je uzdravení Kijanskase, který už naskočil v Jablonci do závěru utkání. Jestli bude ve středu k dispozici od začátku nebo na doskok, to si ještě necháme uležet v hlavě. K dispozici bude i Ladislav Krejčí. Reprezentace je ozdobou, nicméně v tomto případě se jedná o přátelské zápasy. I vzhledem k tomu, že byl Laďa součástí toho nejužšího kádru v posledních dvou zápasech, jsme se s trenérem Kozlem domluvili takto."

Pak už Habanec přistoupil k samotnému zápasu. "Oproti Jablonci to asi bude odlišné. Viděli jsme utkání Slavie v Hradci, kde hrála sama z brejků, její styl doma a venku je odlišný, na to je potřeba se připravit. Může to být zajímavé utkání, uvidíme, co mužstva předvedou. Slavia vyhrála čtyřikrát v řadě, my máme v zádech spíše minisérii dvou těžkých zápasů, z nichž máme čtyři body. Tým soupeře kvalitu měl vždycky, nyní se k tomu přidala hlavně disciplína, vždyť přes 400 minut nedostali gól. To hovoří za vše," je si kouč vědom kvalit soupeře.

I z výše zmíněných čísel je jasné, že pražský celek míří do Brna ve větší pohodě, než před odloženým červencovým duelem. "K tomu srovnání to nabádá, ale nemá smysl se ohlížet dozadu, je potřeba se dívat na středu. Máme jeden zápas k dobru oproti zbytku ligy, případný bodový zisk by tedy byl důležitý i vzhledem k postavení v tabulce. Body jsou důležité a já bych byl rád, kdybychom se po podzimu pohybovali na hranici nebo za hranicí dvaceti bodů a mohli se odšťouchnout ke klidné přípravě. Klidné v uvozovkách, protože nás samozřejmě bude čekat analýza tohoto půlroku, stavu kádru současného i budoucího a tak dále."

Hrát ve středu a v sobotu by nám nemělo dělat problémy

Lodivod Brňanů může být po posledních zápasech určitě spokojen se zlepšenou produktivitou. "Vzrůstající výkonnost vykazuje Škoda, potvrzuje to góly. Trefil se i Kuba Řezníček, na kterém po gólu byly vidět emoce, byl opravdu rád. Oba hráči splňují to, co po nich chceme. Škodův úkol na pozici podhrotu je zejména udržet balon v útočné fázi, v útoku musí být cítit. Pokud chceme hrát křídelní hru, měl by se spolu s Řezňou a dalšími dvěma hráči nacházet ve vápně. Stále opakuji, že pokud při centrech chceme ohrozit branku soupeře, musíme tam být alespoň ve čtyřech hráčích," pohovořil Habanec o hře ofenzivních hráčů Brna.

Poslední "naťuknuté" téma se týkalo anglického týdne - jeden Zbrojovka absolvuje nyní, další ji možná čeká vzápětí, kdy v poháru hostí Jihlavu (termín ještě není stoprocentně potvrzen). "Kdybychom to nezvládli fyzicky, byla by to špatná vizitka moje i kondičního trenéra. Samozřejmě tomu uzpůsobíme skladbu tréninků, ale jestli se chceme pohybovat na úrovni evropských týmů, nemělo by nám to dělat problémy," komentoval kouč. "Pohárový los je zatím čerstvý, nevíme, co na to Jihlava. Kluby se nějak domluví, ale hrát v původním termínu není problém," dokončil Habanec.

další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...