Habanec po Jablonci: Takové vítězství jsme potřebovali

Habanec po Jablonci: Takové vítězství jsme potřebovali

J a b l o n e c - Posledním trenérem, který dovedl Zbrojovku ke třem bodům v Jablonci, byl před devíti lety Josef Mazura. Nyní jej napodobil Svatopluk Habanec - Brňané na hřišti Jablonce zvítězili 2:1 a Habanec si tak mohl zaknihovat první venkovní výhru v novém působišti.

Oba soupeři se před utkáním nenacházeli v příliš komfortní situaci. "Věděli jsme, že Jablonec v obraně některé situace neřeší úplně v pořádku, toho jsme se snažili využít. Do utkání jsme vstoupili v souladu s tím, co jsme si předem řekli, tedy spíše z bloku, nijak vysoko. Z brejkové situace jsme se dostali do vedení, soupeř srovnal po centru, při němž se nám nepodařilo zabrzdit předfinální fázi. Do pauzy jsme ještě měli několik šancí, přesto poločas skončil nerozhodně," hodnotil kouč první dějství.

Hned v úvodu druhé půle se pak zápas zlomil. "Dali jsme gól snad po dvaceti vteřinách. Potom jsme se snažili sbírat nakopávané míče, což se nám dařilo, byť soupeř nasadil dvě útočné věže Doležala s Wágnerem, které podporoval ještě Kouřil. Uhlídali jsme to a zápas dovedli do vítězného konce, možná s trochou štěstí."

Výsledkem jsou tedy nesmírně cenné tři body. "Takové vítězství jsme nutně potřebovali. Před utkáním se nám moc nevěřilo, mužstvo si sedá. Nasadili jsme čtyři pět hráčů pod jednadvacet let, i z tohoto pohledu jsem rád, že takový důležitý a těžký zápas zvládli. Teď se můžeme těšit na Slavii, věřím, že dnešní výkon byl dobrou pozvánkou a ve středu dojde třeba osm tisíc lidí. Zápas si užijeme a rozhodně chceme bodovat," vyhlíží Habanec konfrontaci s rozjetou Slavií.

Trenéra může těšit i zvýšená produktivita týmu. Zbrojovka v prvních šesti utkáních vsítila tři góly, nyní ve třech zápasech skórovala hned sedmkrát. "Jsem rád, že jsme ty góly dali, zaplaťpánbůh za to. Šancí jsme měli dost, dnes mohlo být gólů i víc. Nesmíme ale usnout na vavřínech, hráče upozorním na to, že na slavení není prostor," zakončil Habanec.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...