Jakub Přichystal: Pocit po gólu byl perfektní, teď se musím snažit dál

Jakub Přichystal: Pocit po gólu byl perfektní, teď se musím snažit dál

B r n o - Jakub Přichystal se proti Spartě dočkal čtvrtého ligového startu v kariéře - a hlavně prvního gólu. Krásnou trefou srovnal na 2:2 a přispěl ke konečné remíze. Nyní Jakub vyhlíží spolu s celým týmem bitvu na hřišti Jablonce.

Jakub měl v lize doposud smůlu na výsledky. Do hry se poprvé dostal předloni na hřišti Mladé Boleslavi, už za stavu 1:5. Letos naskočil do prohraných zápasů na Bohemians a Dukle, až tedy proti Spartě si po závěrečném hvizdu užil radost z bodového zisku. "Věřil jsem v obrat, hráli jsme docela dobře. Třetí gól Sparty nás zase trochu shodil, ale pořád tam byl čas něco udělat a nakonec jsme srovnali. Byl to parádní pocit, ten poslední roh jsme hráli už na riziko, buď anebo. Vybojovaný bod pro nás byl malou výhrou, i když šance jsme měli i na vítězství," vzpomíná Jakub na velký zápas.

On sám přispěl k remíze gólem na 2:2, skóroval z pozice žolíka. "Perfektní pocit, jsem rád, že jsem se konečně trefil. Navíc proti Spartě. I trenér byl spokojený. Viděl jsem, že jde o dlouhý roh, Luty pak míč dobře vybojoval a já byl hned rozhodnutý, že zkusím vystřelit. Gólman to možná nečekal, asi ani tolik neviděl a vyšlo to," hovoří Přichystal o své premiérové ligové trefě. "Do kasy už jsem první část příspěvku zaplatil. Pár gratulací jsem taky dostal," usmívá se.

Týden po velkém představení se Spartou pak Jakub pomohl dvěma góly juniorce k výhře v Karviné, za což si vysloužil menší šrám na obličeji. "Srazili jsme se s protihráčem, vběhl mi do cesty. Já to odnesl pusou, on obočím. V tréninku mě to ale nelimituje, nijak to nebolí. S přepnutím na juniorku taky nebyl problém, měli jsme velkou motivaci odčinit vysokou domácí prohru s tímto soupeřem," připomněl letní prohru 1:5. S náplastí na obličeji pak pomáhal natáčet i zápasovou pozvánku na Slavii.

Ještě předtím ale mají Zbrojováci na programu utkání v Jablonci, kde se jim bodově ani střelecky příliš nedaří. "V kabině o tom pár slov padlo, ale soustředíme se spíš na tenhle konkrétní zápas, než na to, co bylo. Proběhlo video, chystali jsme se poctivě. Já osobně se teď musím snažit a snad nakonec přijde i šance nastoupit v základu," vzhlíží k dalším zápasům Přichystal.

Brzy jednadvacetiletý borec už má "z krku" školní povinnosti, hodně času tráví s přítelkyní a rodinou. "Snažím se doma pomáhat. Je také pravda, že tréninky jsou náročnější a je jich víc, takže jsem někdy rád i za volný čas," usmál se na závěr.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...