Zbrojovka se v zimě chystá na jih

Zbrojovka se v zimě chystá na jih

Minimálně dvanáct přátelských utkání by měli sehrát fotbalisté A-týmu Zbrojovky během zimní přípravy. Podrobný plán a informace, jak ji hráči Brna stráví, přináší tento článek.

Zimní přípravu zahájí zbrojováci ve čtvrtek 3. ledna. Na rozdíl od předchozích let nepojedou v úvodu přípravného období na kondiční soustředění, ale fyzičku budou nabírat přímo v Brně. Až začátkem února by měli odjet na desetidenní herní soustředění, které s největší pravděpodobností proběhne v Turecku.

Už tradičně bude Zbrojovka pořádat jednu ze skupin zimní Tipsport ligy, která se odehraje na umělé trávě TCM v Brněnských Ivanovicích. Svěřenci trenéra Čuhela se utkají postupně s Jihlavou (9. 1. - 13.00), Zlínem (13. 1. - 13.00), Znojmem (16. 1. - 11.00) a Slováckem (19. 1. - 13.00). Pokud by se jim podařilo skupinu vyhrát, čekal by je finálový turnaj v Berouně (26. - 27. 1.), v opačném případě by pak ve stejném termínu sehráli v Brně zápas o konečné umístění s příslušným soupeřem z ostravské skupiny.

Další přípravný zápas v Brněnských Ivanovicích sehraje Zbrojovka s HFK Olomouc (16. 1. - 9.15), upřesněn bude termín i místo duelu se slovenským Trenčínem, k němuž by mělo dojít mezi 22. a 24. lednem (podle soustředění AS Trenčín). Během soustředění v Turecku by měli zbrojováci sehrát tři zápasy se zahraničními soupeři a na sobotu 16. února je naplánována generálka v Brně s druholigovou Opavou. Jarní část Gambrinus ligy pak startuje o posledním únorovém víkendu, kdy Zbrojovka přivítá Viktorii Plzeň.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....