Trenér Habanec hodnotí utkání na Dukle

Trenér Habanec hodnotí utkání na Dukle

P r a h a - Výsledková vzpruha před bitvou se Spartou nepřišla, Zbrojovka si na Julisce připsala druhou letošní porážku. K bodovému zisku nestačily ani dva Škodovy zásahy, soupeř totiž skóroval hned čtyřikrát.

Před utkáním se přitom Zbrojovka chlubila nejmenším počtem obdržených branek v celé lize, překonána byla pouze pětkrát. "Celkově ten zápas mohl skončit trochu jiným výsledkem, třeba 7:5. Šancí bylo dost. My bohužel během prvních dvaceti minut byli spíše sparringpartnery Dukly. Balon za obranu znamenal první gól, chyba po standardce druhý. Přesto jsme zvedli pochroumané sebevědomí a dostali se na dostřel zásluhou Škody," shrnul průběh první půle kouč Habanec.

Druhé dějství nakonec skončilo navlas stejným výsledkem - 2:1. "Výborný vstup do druhé půle znamenal vyrovnání. Možný zlomový moment pak znamenala naše další šance, při níž Polák bohužel nedokonal obrat. Těžko říci, jak by se zápas potom vyvíjel, bohužel se tak nestalo a Dukla nás přehrála fotbalovostí. Po dalších inkasovaných gólech jsme už zápas nedokázali zachytit a korigovat," mrzelo Habance.

Nezaujatý fanoušek mohl být nadšený, ten brněnský ovšem nikoliv. "Ze tří zápasů se srovnatelnými soupeři máme bod, to je málo. Bohužel nám zase dnes chyběl Tadasův klid (Tadas Kijanskas má svalové zranění - pozn. red.), obrana nepředvedla svůj standard a proto bylo k vidění tolik šancí a gólů. Musíme se z toho dostat jen a jen prací na tréninku, návratem k tomu, co se nám dařilo v úvodu soutěže. Dostupování hráčů a tak dále. Dnes jsme měli na hřišti osm z jedenácti hráčů spíše defenzivně zaměřených, příští týden už by snad měl být k dispozici Štohanzl," vzhlíží Habanec ke konfrontaci s pražskou Spartou.

Do té Zbrojovka nepůjde v tak dobrém rozpoložení, jako na jaře. Přesto je o zápas velký zájem a návštěva bude podle všeho velice početná. "Silný soupeř, jdou po titulu. My se na ten zápas musíme nachystat co nejlépe, dát mužstvo dohromady a hrát tak, abychom neztratili další body," burcuje kouč.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...