Habanec po první prohře: Nejhorší poločas, dnes jsme hráli druhé housle

Habanec po první prohře: Nejhorší poločas, dnes jsme hráli druhé housle

P r a h a - Den, kdy se nepovedlo vůbec nic. Zbrojovka vyšla v této sezoně poprvé naprázdno, na hřišti Bohemians podlehla 0:3. Trenér Habanec tak šel na pozápasovou tiskovku poprvé v roli kouče, který musí pogratulovat soupeři k výhře.

Jeho hodnocení pochopitelně nebylo zrovna shovívavé. "Za prvních 45 minut jsme předvedli nejhorší poločas z doposud odehraných zápasů. Připravovali jsme se na osobní souboje, důraz, chtěli jsme, aby to vyznělo minimálně padesát na padesát, že teprve potom může přijít nějaká fotbalovost. Jenže to se nestalo, hráli jsme moc pohodlný fotbal," kritizoval kouč.

Zbrojovka přitom mohla za bezbrankového stavu jít do vedení, šance ale nevyužila. "Bohužel jsme ty situace nevyřešili gólově. To byly věci, které zápas mohly zlomit. Ale nenastalo to a my jsme za posledních patnáct minut půle zápas dodělali. První, druhý, třetí gól - a bylo prakticky po zápase. Ve druhé půli tam na obou stranách pár možností bylo, ale jinak se zápas spíše dohrával, což mě mrzelo dvojnásob, protože jsme s tím chtěli ještě něco udělat," pokračoval Habanec.

Výsledkem je tedy prohra, první v sezoně (naposledy Zbrojovka podlehla v Liberci čtyři kola před koncem minulého ročníku). "Takový výkon jsme letos doposud nepředvedli. Těch pětačtyřicet minut bylo na velké zamyšlení. Souboje vyzněly ve prospěch domácích, u kterých byl znát posun. My dnes hráli druhé housle," huboval kouč.

Další ranou pro fanoušky bylo střídání kapitána Jana Poláka, v tomto případě ale realita tak černá není. "Pět minut předtím nám Honza říkal, že se dostává trochu do křečí. Střídání tedy bylo v plánu a Honza bude nachystaný," zakončil Habanec.

další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...