Odvety jsou tu, rok 2012 zakončí Zbrojovka v Teplicích

Odvety jsou tu, rok 2012 zakončí Zbrojovka v Teplicích

Ještě jedna zkouška čeká na Brňany před zimní pauzou. Polovina soutěže je pryč, začínají odvety a Zbrojovka se vydává na dlouhou cestu do Teplic. Na hřišti soupeře, se kterým doma remizovala 1:1, se představí v neděli 25. listopadu ve 13:30.

Pátý tým loňské tabulky si podzimní část maloval asi jinak. V úvodu sice porazil Mladou Boleslav, pak ale přišla série nezdarů a v jednu chvíli se Severočeši pohybovali na samotném chvostu ligového pelotonu. Po změně kouče se zřejmě začíná přece jen blýskat na lepší časy. Teplice jsou ovšem stále v sestupových vodách, s jednobodovým náskokem na poslední Příbram. Doma ale nepoznaly porážku od srpna a naposled odjel ze Stínadel s prázdnou Liberec (po prohře 0:3).

Brňané mají z šesté příčky na soupeře momentálně náskok osmi bodů.

Poslední zápas

V 15. kole se Ščasného svěřenci představili na Spartě a nevedli si zle, podlehli brankou v závěru utkání 0:1. V týdnu se navíc ukázalo, že jediný gól utkání neměl pro předchozí faul zřejmě platit (a rozhodčí Jílek si tak nezapíská dva zápasy).

Sestava Teplic z Letné: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Lukáš, Rosa - Vůch (57. Ježdík), Jursa (69. Dolejš), Ljevakovič (88. Melunovič), M. Jarolím, Chovanec - Mahmutovič.

Trocha statistik

Tepličtí v 15 odehraných zápasech třikrát zvítězili, čtyřikrát remizovali a osmkrát prohráli. Tristní je bilance vstřelených branek - patnáct tref znamená druhý nejhorší počin v lize. V pětadvaceti případech pak Severočeši inkasovali, hůře na tom jsou dva celky a stejně další dva (jedním z nich je Zbrojovka).

Ani minutu zatím nechyběl v sestavě gólman Grigar. Střelcem Teplic je šestigólový Mahmutović, pozor si obrana Zbrojovky musí dát i na Jarolíma, ten se trefil zatím třikrát (a to odehrál jen devět utkání). Mozkem hry a zároveň asi nejzkušenějším hráčem je někdejší reprezentant Štěpán Vachoušek.

Vzájemný zápas

Začátkem srpna se oba soupeři střetli poprvé v Brně. Domácí byli aktivnější, ale paradoxně prohrávali po smolném vlastním gólu Paška. Ve druhé půli Zbrojovka ještě zvýšila aktivitu a byla odměněna vyrovnávací brankou Halašky. Osm minut před koncem byl vyloučen hostující Rosa, ale Brňané už druhý gól přidat nedokázali.

FC Zbrojovka Brno - FK Teplice 1:1 (0:1)

Branky: 67. Halaška (as. Husár) - 45. vlastní (Pašek).
ŽK: 82. Zavadil, 87. Kaufman, 88. Švancara - 16. Čajić, 79. Rosa, 87. Melunović.
ČK: 82. Rosa.
Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Moláček.
Diváci: 5760

FC Zbrojovka Brno: Doležal - Pašek, Pernica, Kaufman, M. Husár (87. Nekuda) - Mezlík, Zavadil, Šoljić, Lutonský (78. Fall) - Švancara (C), Jurdík (60. Halaška). Trenér: Petr Čuhel.
FK Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš (C), Rosa, Chovanec - Ježdík (84. Jablonský), Matula, Vachoušek (64. Jindráček), Čajić, Vůch - Mahmutović (81. Melunović). Trenér: Lukáš Přerost.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...