Čuhel i Kudela hráčskému kádru věří

Čuhel i Kudela hráčskému kádru věří

V kádru A-týmu Zbrojovky je momentálně čtyřiadvacet fotbalistů a do zahájení ligové soutěže by už nemělo dojít k žádným zásadním změnám. V podstatě se už řeší pouze příchod dalšího útočníka.

Momentálně je každý hráčský post minimálně zdvojený, zvýšení konkurence by bylo žádoucí snad jen v útoku. "Kádr je z 99 procent hotový. Usilujeme už jen o jednoho hrotového útočníka. Máme jasnou představu o typologii hráče, kterých na trhu není mnoho. Momentálně jednáme o příchodu jednoho takového hráče z první ligy. Samozřejmě bychom ho chtěli přívést co nejdřív, ale je možné, že se tak stane třeba až před koncem přestupového okna," naznačuje složitá jednání sportovní ředitel Zdeněk Kudela, jemuž se však všechny ostatní posily podařilo přivést v dostatečném předstihu tak, aby byl čas na sehrání mužstva.

K příchodu koncového útočníka se ovšem Kudela nijak neupíná. "I kdyby nakonec nepřišel, tak si myslím, že jsme posílili slušně. Jsem přesvědčen, že jsme mnohem silnější než v loňské sezoně. Mužstvo jsme skládali cílevědomě a ne nahodile. Proto nebudeme panikařit, pokud by se nám třeba náhodou první zápasy nevydařily úplně podle našich představ. Vybrali jsme hráče, kterým věříme," ujišťuje sportovní ředitel.

Podobný názor má i trenér Petr Čuhel, který je navíc velice spokojen s dosavadní tréninkovou morálkou. "Na hráčích je vidět, jak si váží toho, že je v Brně opět první liga. K tréninku přistupují s velkým nasazením, všechno dělají na sto procent. A to mě hodně potěšilo," pochvaluje si kouč.

S určováním cílů pro nejvyšší soutěž je Čuhel opatrný, přesto doufá, že bude hrát jeho tým v nejvyšší soutěži důstojnou roli. "Podařilo se nám přivést zkušené hráče Kaufmana se Zavadilem, kteří by měli společně se Švancarou, Mezlíkem nebo Doležalem vytvořit vhodný mix s mladými hráči. Nikdy dopředu neodhadnete, jak si mužstvo sedne, ale já věřím, že z těchto hráčů může být dobrý tým," tvrdí Čuhel, jenž chce sázet především na soudržnost a týmové pojetí.

Co se týče současného kádru, tak se dolaďují poslední detaily příchodu nových hráčů, kteří už s týmem trénuji delší dobu. Kaufmana s Hyčkou by měl klub zaregistrovat tento pátek, přičemž první přichází ze Slavie na půlroční hostování s opcí a druhý z Ústí nad Labem na přestup. Tříletou smlouvu podepsal brankář Petr, u jehož přestupu se čeká na poslední dokumenty z bulharského Razgradu.

S pražskou Spartou se Zbrojovka dohodla na ročním hostování útočníka Jurdíka a po návratu z Rakouska by měla být podepsána podobná dohoda se Sigmou Olomouc ohledně Nekudy. "Chceme brát hráče na hostování s opcí, aby se neopakoval případ Doležala," připomíná Kudela hráče, který přišel do Brna jako nechtěný a rozehrál se ve Zbrojovce tak, že s ním nyní Hanáci počítají do užšího kádru.

Poslední malé otazníky jsou ohledně Mezlíka s Halaškou, s nimiž je klub domluven, ovšem potíže dělají jejich bývalé kluby, v nichž jim skončila hráčská smlouva. "Jak České Budějovice, tak i Opava požadují příliš velké částky, takže se zatím stále nemůžeme dohodnout," připouští komplikace Zdeněk Kudela, jenž však pevně věří, že oba hráči ve Zbrojovce zůstanou.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...