Statistiky 5. kola: Zbrojovka nejpilněji střílejícím týmem, v poli dominoval Polák

Statistiky 5. kola: Zbrojovka nejpilněji střílejícím týmem, v poli dominoval Polák

B r n o - Vydařený (a výhrou korunovaný) sobotní výkon proti Slovácku se odrazil i v tradičním statistickém souhrnu po 5. kole. Řada Zbrojováků se umístila v jednotlivých statistikách na předních příčkách, dařilo se i týmu jako celku. Zbrojovka byla například nejpilněji střílejícím týmem kola.

Na bránu soupeře vyslali Brňané dle oficiálních statistik jednadvacet pokusů, šest z nich mířilo mezi tyče, jedenáct mimo a čtyři byly zblokované. V tzv. InStat indexu se Zbrojovka umístila třetí, za Plzní a Spartou.

V horních patrech tabulky nalezneme logo brněnského klubu také ve statistikách odebrání míče (4., 49), útoků (2., 126), přihrávek do pokutového území (2., 47), křížných přihrávek (4., 22) a klíčových přihrávek (2., 19). Ve statistice soubojů je Zbrojovka třetí, v obranných soubojích první, stejně jako ve vzdušných soubojích.

Co se individualit týče, hodně vysoko je podle očekávání kapitán Jan Polák. V InStat indexu je pátý v celé lize, spolu s Hyčkou byl také druhým nejčastěji faulovaným hráčem (protihráči je zastavili nedovoleně hned pětkrát). Polák je také druhým nejúspěšnějším hráčem, co se týče soubojů.

Ve statistice střel je tradičně vysoko Jakub Řezníček, pálil šestkrát (z toho dvakrát na bránu). Stejná čísla má i aktivní Michal Škoda. Ve statistice klíčových přihrávek je na první příčce Stanislav Vávra, v křížných přihrávkách zase Alois Hyčka.

Kromě Poláka se v soubojích opětovně dařilo také Řezníčkovi (čtvrtý v útočných soubojích) a také Vraštilovi (druhý ve vzdušných soubojích). Vysoko nalezneme zástupce Zbrojovky také ve statistice odebraných míčů - Šural je druhý.

Stejně tak je mladý Zbrojovák druhý v InStat indexu mezi pravými obránci. Podobně zabodoval Polák mezi středními defenzivními záložníky, Vávra je třetí mezi levými záložníky a Hyčka čtvrtý mezi pravými.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....