Honza je úplně někde jinde než my, chválil staronovou brněnskou akvizici Matúš Lacko

Honza je úplně někde jinde než my, chválil staronovou brněnskou akvizici Matúš Lacko

B r n o - Konečně vítězství! Zbrojovka porazila Slovácko a letos poprvé se raduje ze zisku tří bodů. V zápase, který vyhrála zcela zaslouženě, nastoupil ve středu zálohy kromě Poláka také Matúš Lacko.

Po utkání byl jedním z hráčů, kteří se o své pocity dělili s přítomnými novináři.

"Máme za sebou výhru, což je super. Chystali jsme se na zápas dlouho, byl náročný a my máme velkou radost," líčil slovenský fotbalista. Na brněnských fotbalistech skutečně bylo vidět, že jsou na moravské derby dobře připraveni. „Byli jsme celý zápas lepší, kdyby to skončilo 4:1, nikdo by se nemohl divit," povídal Lacko přesvědčeně. Je tomu skutečně tak, Zbrojovka v sobotním duelu zahodila spoustu gólovek. "Bohužel jsme se i dnes trápili v zakončení, na tom musíme dále pracovat," ví Lacko.

Před zápasem se diváci dozvěděli něco, na co dlouho čekali. Jan Polák nastoupil, dokonce v základní sestavě a s kapitánskou páskou. Celých devadesát minut byli fanoušci svědky toho, jak kvalitního fotbalistu brněnské vedení přivedlo. "Sami jste ho viděli. Honza je skvělý borec, který se žádným způsobem nedá odstavit od míče. Hraje to s prstem v zadnici, je zkrátka úplně jinde než my,“ vysekl poklonu kolegovi ze záložní řady. "Je to klasický lídr. Přesně ví, kdy je potřeba cokoliv říct, jak komu poradit. Konstruktivní kritika od něj je výborná a my jsme za něj rádi,“ popsal vůdčí roli Honzy.

Zbrojovka předvedla v utkání dominantní výkon, byť chyb se zcela nevyvarovala. Byl u toho právě Matúš, po jehož ztrátě míče šel sám na bránu Kerbr. "No, to jsem prostě já. V každém zápase udělám nějakou hloupost. Dušanovi děkuji, musím mu v kabině nachystat nějaký malý dáreček,“ usmál se na závěr hráč s číslem 28, kterého chyba nakonec mrzet nemusela.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...