Zbrojováci na hostování - Rybička dvakrát skóroval

Zbrojováci na hostování - Rybička dvakrát skóroval

B r n o - Zbrojováci na hostování mají za sebou hodně pestrý týden - kromě ligových bojů se někteří z nich zapojili také do pohárových soutěží. Střelecky na sebe upozornil zejména dvougólový Petr Rybička.

FNL

Petr Rybička se dvakrát trefil v ligovém utkání na půdě Vlašimi - při výhře 5:2 asistoval druhým a čtvrtým gólem. Gól na 4:1 v úvodu druhé půle definitivně uťal snahy domácích o zvrat. Znojemští si tak spravili chuť po pohárovém neúspěchu - u prohry 1:2 na hřišti Hulína byl Rybička od 70. minuty, v bráně odchytal celý zápas Pavel Halouska.

Napilno měl také v Prostějově hostující David Štrombach. V pohárovém utkání na hřišti Líšně nastoupil do hry v 55. minutě a na výhře 3:1 se podílel jednou nahrávkou. V lize pak do šlágru proti Sigmě Olomouc nastoupil od úvodních minut a střídán byl až v nastavení. Po závěrečním hvizdu si mohl oddechnout, neboť Prostějov vybojoval cennou remízu 1:1.

Výsledkově nejméně povedený byl týden pro Václava Klána. Viktoria Žižkov nejprve vypadla v poháru, po penaltách se radoval domácí Tachov. Klán odehrál první půli, u rozstřelu tak nebyl. V ligovém utkání na hřišti Pardubic naskočil do hry v 60. minutě, prohře 1:2 ale zabránit nedokázal.

MSFL

Třetiligová Líšeň po srdnatém boji v poháru (zmíněné utkání s Prostějovem) vyválčila bod na hřišti Kroměříže. Byli u toho i Bednář, Fall a Stehlík.

Blansku se podařilo odčinit domácí prohru z úvodního kola, a to poměrně velkolepým způsobem - na mohelnickém pažitu totiž zvítězilo 3:0. Velkou zásluhu na tom měl gólman Jiří Floder, který vychytal čisté konto, a také autor dvou branek Daniel Pospíšil.

Slovensko

Tomáš Brigant odehrál v dresu Myjavy znovu celé utkání, dostal se i do šancí, jeho tým však na hřišti žilinského lídra tabulky nakonec podlehl těsně 0:1. Myjava tak má po pěti kolech na kontě sedm bodů a je sedmá.

Ve druhé lize se vůbec nedařilo Banské Bystrici, která prohrála v Seredi vysoko 0:5. Celý zápas odehrál Josef Čtvrtníček.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...