Ženy na úvod sezony prohrály na Slovácku

Ženy na úvod sezony prohrály na Slovácku

S t a r é M ě s t o - Zbrojovačky mají za sebou úvodní zápas nejvyšší soutěže. Návrat po třech letech jim výsledkově nevyšel, na Slovácku prohrály 1:7. Jediný gól vsítila Kamila Veselá.

Zbrojovačky se do 1. ligy žen vrací po 3 letech a tak se každá hráčka na první ligový zápas hodně těšila. Hned na úvod sezóny čekal Zbrojovačky hodně těžký los. Nejprve Slovácko a o týden později pražskou Spartu.

Oba soupeři se od začátku nebáli hrát fotbal nahoru dolů. Slovácko bylo opticky lepší, ale Zbrojovačky bojovaly a nesoustředily se jen na obranu. Záměr vydržet co nejdéle bez obdržené branky se nezdařil a v 16. minutě se díky zaváhání brněnské gólmanky prosadila Fabová, která se dostala mezi beky a střelou podél Bečicové otevřela skóre zápasu.

Do 26. minuty hrály Zbrojovačky dále svůj fotbal. V této minutě se za obranu dostala Molková a střelou na první tyč překvapila Bečicovou. Kontaktní gól přišel ale vzápětí. Ve 28. minutě se ve vápně domácích připravovala k zakončení brněnská kapitánka Soušková, avšak byla faulována a hlavní rozhodčí nezaváhala a pískla penaltu. K té se postavila Kamila Veselá a bezpečně ji proměnila.

Holky branka povzbudila, začaly si více věřit, zlepšila se kombinace, ale převahu na hřišti nezískaly. V 38. minutě se navíc míč při závaru v naší šestnáctce dostal k Waltrové a ta nabídnutou šancí vstřelit branku nepohrdla.

Do druhé půle vstoupila Zbrojovka aktivně, vytvořila si několik příležitostí, ale ke vstřelení branky to nestačilo. Naopak střela z dálky, která se točila k tyči, byla nad síly Bečicové a tak se z další branky radovala Vojtková a s ní celé Slovácko.

V 71. minutě kopala domácí Sedláčková trestný kop, míč poslala přes zeď a Bečicová byla krátká. Černou desetiminutovku dokonala opět Sedláčková, která se dostala do vápna a křížnou střelou na zadní přes gólmanku uklidila míč do sítě Zbrojovaček.

Po této brance trenér Odehnal tým prostřídal, aby všechny holky ochutnaly ligovou atmosféru. Holky držely stav až do 89. minuty, kdy si z druhé vlny naběhla Fabová a trefila se do šibenice. I přes jasnou prohru je potřeba holky za předvedený výkon pochválit, protože bojovaly, hrály svůj fotbal po celý zápas i za nepříznivého stavu. Na jejich hru se dalo dívat a dalo by se říci, že Slovácku, které je o třídu výš, byly dobrým soupeřem a že domácí nedostaly výhru zadarmo.